Računari i Galaksija

DeepDotWeb: Hapšenje zbog dark web reklama

Jedan izraelski državljanin, koji je upravljao DeepDotWeb (DDW) web sajtom na kojem su se objavljivale vesti i ocene dark web portala, osuđen je na 97 meseci zatvora.

PCPress.rs Image

DeepDotWeb portal nije sadržao ništa maliciozno, ali se dovodio u vezu s nekoliko dark web prodajnih sajtova koji su među ponudama imali i ilegalnu robu. Iako je platforma naizgled operisala u legalnim okvirima, FBI je otkrio da je vlasnik dobijao nadoknade za reklamiranje dark web ponuda, a u formi ilegalnog oružja, malvera, alata za hakerske napade, čak i opojnih supstanci, te poverljivih informacija.

Budući da su posetioci DeepDotWeb sajta kupovali ilegalnu robu, smatra se da je vlasnik učestvovao u kriminalnim aktivnostima. U izveštaju se navodi da je od malicioznih dogovara „zaradio“ čak 8.155 Bitcoina, a količina je potom „oprana“ preko različitih lažnih novčanika.

PCPress.rs Image

DeepDotWeb se lako pristupalo, što znači da je bio dostupan širokoj publici. Tako je otvorio vrata ka dark web lokacijama do kojih se obično ne dolazi lako.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Stručnjaci tvrde da će AI unaprediti hakerske napade
SBB

Tagovi: , , , , ,