Deepfake za bolje plesne veštine

Veštačka inteligencija se pokazala kao korisna u manipulisanju video sadržajima, te je deepfake jedan od najočiglednijih primera. Tako je jedna od poslednjih alatki ovog tipa takozvani „deepfake za ples,“ koji se koristi da bi pročitao nečije plesne pokrete, te ih onda primenio na subjekat u okviru nekog drugog video sadržaja.

PCPress.rs Image

Kreatori tvrde da se sistem sastoji iz niza diskretnih koraka, te se prvo snima video sa plesačem čiji pokreti žele da se prekopiraju, da bi program pokrete pretvorio u seriju nepokretnih modela. Potom se izdvojeni pokreti primenjuju na deepfake model, te proces zvuči jednostavno, ali ipak zahteva dosta znanja i inženjerskih veština.

PCPress.rs Image

Program još uvek nije savršen, pa krajnji proizvod može da sadrži neke vizuelne anomalije, a poput onih u kojima pokreti nisu potpuno sinhronizovani, te onih u okviru kojih veštačka inteligencija nije uspela da reprodukuje kompleksne pokrete. Ipak, radi se o impresivnoj tehnologiji koja bi u budućnosti mogla da ima široku primenu u okviru zabavljačke industrije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ujedinjeni Arapski Emirati žele da se takmiče sa velikim tehnološkim kompanijama