Dell obustavlja sve operacije u Rusiji

Kompanija Dell Technologies obustavila je sve operacije u Rusiji nakon zatvaranja svojih kancelarija sredinom avgusta. Dell je jedna od poslednjih kompanija na rastućoj listi zapadnih kompanija koje napuštaju Rusiju.

PCPress.rs Image

Dell je ključni dobavljač servera u Rusiji

Kompanija se sada pridružila drugim firmama u sankcijama i ograničenju usluga u Rusiji. Dell je u februaru obustavio svu prodaju u Ukrajini i Rusiji. Kompanija je tada navela da će pratiti situaciju.

„Sredinom avgusta zatvorili smo naše kancelarije i obustavili sve operacije“, rekao je portparol kompanije Mike Siemienas. „Još u februaru smo doneli odluku da ne prodajemo, servisiramo ili podržavamo proizvode u Rusiji, Belorusiji i Donjeckoj i Luganskoj oblasti Ukrajine, pored Krima koji je već pod bio pod zabranom.

Rusija je anektirala poluostrvo Krim od Ukrajine 2014.godine i priznala samozvane otcepljene republike u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Takve poteze su osudile Ukrajina i zapadne zemlje, koje su uvele sankcije Rusiji.

Rusko ministarstvo industrije saopštilo je da su mnogim istraživačima i inženjerima koji rade za kompaniju Dell u Rusiji već ponuđeni novi poslovi, nakon što su mediji objavili da kompanija potpuno napušta Rusiju. Dell će u potpunosti napustiti Rusiju i otpustiti sve svoje zaposlene u Rusiji. „Pratimo razvoj situacije“, rekao je zamenik ministra industrije i trgovine Vasily Shpak.

Pročitajte i:  Dell otpušta zaposlene kako bi smanjio troškove  

„Prema našim podacima, velika većina specijalista i inženjera koji su bili zaposleni u kompaniji Dell u Sankt Peterburgu i Moskvi već je dobila ponude za posao sa konkurentnom platom od ruskih kompanija.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,