Android 13 stiže za Pixel telefone

Android 13 izlazi iz beta verzije i danas će početi da se primenjuje na Pixel telefone, a očekuje se da će uređaji Samsung, ASUS, Nokia, Motorola, OnePlus, Oppo, Sony, Xiaomi i drugi dobiti ažuriranje kasnije ove godine. Najnovija verzija Google-ovog mobilnog operativnog sistema donosi detaljnije kontrole privatnosti, novi birač fotografija, Bluetooth LE audio i još mnogo toga.

Android 13 stiže za Pixel telefone

Android 13 donosi brojne novine

Jedno od intrigantnijih ažuriranja je strimovanje aplikacija za razmenu poruka, koje će vam omogućiti da svoje aplikacije za razmenu poruka prebacite na Chromebook kako biste mogli da ćaskate sa prijateljima na laptopu. Google je rekao da ovo funkcioniše sa porukama i mnogim drugim aplikacijama za razmenu poruka. Takođe uskoro ćete moći da kopirate sadržaj, poput URL-a, slike, teksta ili video zapisa, sa svog Android telefona i nalepite ga na tablet ili obrnuto.

Postoji mnogo malih dodira koji čine da se Android 13 oseća osveženim, kao što je animirana traka napretka u ažuriranoj kutiji za reprodukciju medija na zaključanom ekranu, kao i prečica za skener QR kodova. Mnoga druga poboljšanja dolaze u L verziju Android-a, koja je dizajnirana da učini navigaciju većim uređajima sa ekranom intuitivnijim. Kompanija navodi više detalja o tome šta se promenilo na svom web sajtu tako da možete da ih proverite tamo.

Pročitajte i:  Google Pixel 9 serija imaće tri modela telefona

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,