Dell proglašen za najboljeg provajdera IT bezbednosnih rešenja za 2015. godinu

Na osnovu istraživanja koja je sprovela International Data Corporation (IDC) kompanija Dell je ponovo proglašena za najboljeg provajdera secure thin client rešenja i imenovana kao vodeći dobavljač zero clients i ThinOS rešenja za 2015. godinu. Rezultati odražavaju postojeći trend koji prati povećano postavljanje secure thin client rešenja u kompanijama, ali i potvrđuju ulogu koju kompanija Dell ima u kontinuiranom unapređenju bezbednosnih funkcija preko svog Wyse thin client portfolija.

dell_wyse_products

Učestalo narušavanje bezbednosti podataka ukazuje na neophodnost formiranja bezbedne infrastrukture, a sve veći broj kupaca vidi Wyse zero client and ThinOS kao idealna rešenja za visoku zaštitu. Dok druga dizajnerska rešenja thin client uređaja zahtevaju redovno ažuriranje, upotrebu preporučenih anti-virus i softvera koji pokušavaju da onemoguće rad računarskih sistema, Dell zero clients i ThinOS-based thin clients eliminišu potrebu za takvom pažnjom“, rekao je Jeff McNaught, izvršni i generalni direktor za strateško planiranje, Dell Cloud Client-Computin

Rezultati istraživanja naglašavaju bezbednost kao prioritet preduzeća

Novo istraživanje Freeform Dinamics-a pokazuje da postoji sve veća potreba za bezbednošću koju pružaju rešenja poput zero clients i Dell Wyse ThinOS, kao i to da preduzeća počinju da integrišu thin client rešenja u svoje IT strategije, upravo zbog bezbednosti koju pružaju. Zapravo, 77 odsto ispitanika je istaklo je da je bezbednost glavni pokretač sve češće upotrebe Thin Client uređaja koji se zasnivaju na hardveru.

Pročitajte i:  Dell otpušta zaposlene kako bi smanjio troškove  

Studija u okviru koje je anketirano 220 biznis lidera iz celog sveta pokazuje koliko preduzeća ulažu u pronalaženje rešenja koja pružaju bezbednost podataka. Izveštaj pokazuje da 69 odsto ispitanika smatra da je poboljšana bezbednost, koja je nastala zbog korišćenja thin i zero clients uređaja, veoma značajna za njihovu ogranizaciju, dok 70 odsto navodi da oni imaju uobičajenu ulogu u modernom poslovnom okruženju. Takođe, preduzeća traže rešenja koja ne opterećuju ograničene IT resurse, i sve više ulažu u stabilna rešenja koja neće iziskivati stalne izmene i dopune informacija tokom svog veka trajanja.

Nedavno objavljeno istraživanje Dell Data Security Survey pokazuje da bezbednosni problemi postaju sve veći prioritet za ključne poslovne rukovodioce. Gotovo tri četvrtine poslovnih i IT lidera veruje da bezbednosni problemi podataka su prioritet za njihov rad. Istraživanje takođe otkriva sve veću potrebu za jednostavnim i trajnim bezbednosnim implementacijama, da je 58 odsto lidera zabrinuto zbog negativnog uticaja koji nedostatak profesionalaca u oblasti bezbednosti ima na njihove infrastrukture, dok 67 odsto smatra da korišćene mere bezbednosti opterećuju njihova IT odeljenja.

Pročitajte i:  MUK grupa otvorila kancelariju u Srbiji

Sing Tao News Corporation raspoređuje End-to-End Dell VDI rešenja sa Wyse Zero Clients

Sing Tao News Corporation je globalna novinska agencija koja ima 1.600 korisnika desktop računara, čije se kancelarije uglavnom nalaze na Hong Kong ostrvu. Stara IT infrastruktura rasprostranjena preko njihove desktop grupe korisnika otežava produktivnost i dovodi do čestih poziva radi pružanja podrške. Pored pitanja produktivnosti, Sing Tao je takođe trebalo da razvije rešenje koje osigurava bezbednost podataka svojih preduzeća.

Sing Tao razvio je end-to-end Dell VDI (virtuelnu desktop infrastrukturu) rešenje sa Wyse P25 zero clients koje im pruža veću zaštitu podataka. Oni su utvrdili da je sa VDI rešenjem, rizik od curenja podataka dramatično smanjen, što je za Sing Tao značilo manje ometanje rada, veću produktivnost, i najvažnije, zaštitu podataka kompanije. Pored toga, Sing Tao je ustanovio da mogu da smanje potrošnju energije desktop računara i do 80 odsto prelaskom na Dell Wyse zero clients uređaje.

Za sve organizacije, bezbednost podataka postaje sve važnija zbog zlonamernih softvera koji podjednako prete svim korisnicima, bez obzira na veličinu, industruju kojoj pripadaju i lokaciju na kojoj se nalaze. Sposobnost razvijanja secure thin clients uz istovremeno povećanje produktivnosti i energetske efikasnosti ukazuje na raznovrsnost i veliki broj prednosti koje VDI pruža“, izjavio je McNaught.

Pročitajte i:  42 procenta poslovnih aplikacija pati od dugotrajnih bezbednosnih propusta

Sa preko 430 patenata odobrenih za inovacije u oblastima cloud client-computing, thin client dizajn, menadžment i bezbednost, Dell je ekspert u VDI oblasti i lider u zaštiti klijenata u pristupu virtuelnom okruženju, bilo iz privatnog, javnog ili hibridnog cloud-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,