BIZIT plus

Digitalizacija u zdravstvu (Besplatno izdanje)

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu možete pronaći odgovore na mnogobrojna pitanja vezana za digitalizaciju zdravstva! Specijalno izdanje možete pronaći u našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

PCPress.rs Image

Snažan prodor ICT tehnologija u sve oblasti medicine doneo je nesumnjiv napredak tokom poslednjih decenija, a među najvažnija dostignuća ubrajaju se rešavanje brojnih organizacionih problema u zdravstvu, mnogo brža dijagnostika i personalizovani pristup pacijentu. Kombinacijom IoT razvoja, telemedicine i telehealth tehnologija, pojavio se novi Internet of Medical Things (IoMT). Allied Market Research predviđa da će do kraja 2021. godine tržište IoT uređaja u zdravstvu dostići nivo od 136 milijardi dolara.

PCPress.rs ImagePCPress.rs Image

 

Predviđa se da će globalno tržište chatbot‑ova u zdravstvu dostići 314,3 miliona dolara do 2023. godine. Ipak, najvažnije je da IoMT i AI pomognu lekarima koji donose konačne odluke tako što će ubrzati dijagnostiku, upozoriti na moguće greške ili specifičnosti pacijenta i celokupno ubrzati izlečenje ili bar poboljšanje stanja pacijenta. Digitalizacija zdravstva već uveliko traje i pruža sve bolje rezultate, i možemo da se nadamo da će tako i ostati, na zadovoljstvo lekara i pacijenata, uprkos povremenim zastojima i otporima.

Pročitajte i:  eZdravlje 2024 (Besplatno dopunjeno izdanje)

U specijalu možete pročitati:

  • Dokle smo stigli sa digitalizacijom zdravstva
  • Heliant: Kada je kriza – informatika pomaže
  • Očna klinika Profesional: Izlečenje je (ipak) u oku lekara
  • Schneider Electric: Neprekidnost poslovanja u zdravstvu
Facebook komentari: