Digitalna transformacija poslovanja štedi energiju od 20 do 80%

Brzina ulaska u digitalnu transformaciju je ono što vodi ka uspešnom smanjenju troškova, pa tako oni koji prepoznaju trendove i priključe im se ranije ostvaruju uštedu sredstava zahvaljujući digitalnoj transformaciji i do 70%, dok za one koji slede trendove, procenat uštede je 30%, stoji u novom istraživanju kompanije Schneider Electric.

PCPress.rs Image

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 230 velikih projekata koji su implementirali Schneider Electric rešenja u 41 zemlji, tokom proteklih pet godina.

„Podaci do kojih se došlo su impozantni i govore o nedvosmislenoj potrebi za digitalnom transformacijom i njenom višestrukom značaju. Zahvaljujući digitalnoj transformaciji poslovanja, ušteda energije kreće od 20 do čak 80%, dok se uložena investicija u proseku isplati za tri godine“, istakao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric Srbija.

U saopštenju se navode primeri dobre prakse digitalne transformacije u Srbiji, koji su zahvaljujući implementaciji rešenja Schneider Electric-a, svoje poslovanje unapredili: Aerodrom Nikola Tesla, hoteli Hilton u Beogradu i Šeraton u Novom Sadu, fabrike Immi, Drenik, Cumtobel, VIP data centar… Među uspešnim primerima digitalne transformacije ističu se i hotel Hilton Garden Inn u Dubaiju, New Belgium pivara u Koloradu, fudbalski stadion Tottenham, bolnica Penn Medicine u Pensilvaniji…

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,