BIZIT plus

Digitalni učitelj za prvi dan škole

Bliži se prvi dan škole, pa bi bilo poželjno da se učitelji na vreme ažuriraju, što su najbolje shvatili učenici jedne osnovne škole na Novom Zelandu, koji će ove školske godine učiti od digitalnog avatara podržanog veštačkom inteligencijom.

PCPress.rs Image

Kompanija Vector, koja se bavi obnovljivim izvorima energije, udružila se sa Soul Machines – kompanijom čija je osnovna oblast veštačka inteligencija, kako bi zajedno kreirale ovog avatara, koji je sada već poznat pod imenom Will. Novi digitalni učitelj bi decu najpre trebalo da uči o efikasnim načinima za korišćenje energije, a za sada je samo lice na ekranu, pa će učenici sa njim moći da komuniciraju preko desktop, laptop, ili mobilnih uređaja. Will je tu da ih nauči o različitim oblicima obnovljive energije, poput solarne, te energije vetra, i da po završenom predavanju proveri koliko su zapamtili.

Energy Education in Schools from Vector Limited on Vimeo.

Učenici pozitivno reaguju na novog učitelja, budući da je u dečijoj prirodi da se raduju novim stvarima, a digitalni prosvetni radnici mogli bi u budućnosti više da se koriste, budući da su isplativiji, te, tvrde eksperti, nude iskustvo edukacije koje nije opterećeno ljudskim manama.

Pročitajte i:  Kad AI snimci završe u dokumentarnom filmu

Izvor: Futurism

Facebook komentari: