Direct Link: Lexmark program za prikupljanje kertridža

image004 Kompanija Lexmark je 1996. godine pokenula inicijativu i implementirala Lexmark Cartridge Collection Program (LCCP – Lexmark program za prikupljanje kertridža) kako bi svoje korisnike ohrabrila da vraćaju prazne Lexmark kertridže radi ispravnog ponovnog korišćenja ili recikliranja.

Lexmark Cartridge Collection Program je besplatan i veoma jednostavan za korišćenje. U našoj zemlji ovaj program predviđa da se kod korisnika postavi kutija za prikupljanje korišćenih tonerskih kaseta, a namenjen je velikim klijentima i/ili korisnicima koji ostvaruju veliku potrošnju. Kutije su prilagođene kancelarijskom prostoru i u zavisnosti od obima potrošnje, mogu se izabrati kutije odgovarajuće veličine, odnosno smeštajnog kapaciteta.

Svaki korisnik dobija izveštaj (tzv. "Sustainabilty report") koji precizira šta je urađeno sa svakim pojedinačnim tonerom (uništen, upotrebljen u sekundarne sirovine, itd.), što je ujedno i jedini zvanični dokument koji po evropskim zakonima "razdužuje" korisnika u smislu elektronskog otpada.


Šta VI možete da uradite?

Ako želite da se priključite ovom značajnom programu za očuvanje životne sredine, posetite novu LCCP Web lokaciju na adresi www.lexmark.com/recycle kontaktirajte Lexmark kancelariju: Biljana Pantelić (biljana.pantelic@lexmark.rs).

Možete da iskoristite priliku da tražite svoj prvi LCCP kontejner i da doprinesete u zaštiti životne sredine!


IT Ekološka deklaracija

image005 Po potrebi vam možemo dostaviti IT Ekološku deklaraciju za svaki proizvod iz asortimana Lexmark potrošnog materijala. Dovoljno je da nam dostavite kataloški broj Lexmark potrošnog materijala.

U IT Ekološkoj deklaraciji se tačno vidi koliki je uticaj datog proizvoda na životnu okolinu i o brizi Lexmarka za životnu sredinu. IT Ekološka deklaracija je napravljena u skladu sa međunarodnim standardima.

Na ovom linku možete preuzeti PDF datoteke sa IT Ekološkim deklaracijama za modele iz Lexmark ponude.

Životni ciklus jednog Lexmark tonera

image006 Prosečan toner sadrži 4% aluminijuma, 37% plastike koja se može reciklirati i otpadnog tonerskog praha, a čak 33% gvožđa. Svi kertridži koji se Lexmarku vrate se ili rekondicioniraju da bi se ponovo koristili ili se recikliraju.

Direct Link

Facebook komentari: