Računari i Galaksija

Discord ugasio svoj AI chatbot Clyde

Discord je povukao svoj AI chatbot, Clyde, manje od godinu dana nakon što je prvi put predstavljen. Clyde-ova stranica za podršku je ažurirana napomenom koja upozorava korisnike da će bot biti deaktiviran krajem ovog meseca. Platforma je najavila Clyde-a još u martu, opisujući ga kao eksperimentalnu funkciju. Pokreće ga OpenAI tehnologija.

PCPress.rs Image

Uskoro bez Clyde-a u upotrebi

„Do 1. decembra 2023. korisnici više neće moći da pozivaju Clyde-a u DM-ovima, grupnim DM-ovima ili serverskim četovima“, navodi se u napomeni. Clyde je trebalo da deluje kao pomoćnik veštačke inteligencije kome se može pristupiti direktno unutar servera. Korisnici bi takođe mogli da razgovaraju sa njim iz zabave i da ga zamole da igra igrice ili napravi šale. Međutim, izgleda da se nije pojavio univerzalno, a u mesecima nakon objavljivanja neki korisnici su se žalili da njihovi serveri nikada nisu dobili pristup botu.

Šta god da je razlog za njegovo zatvaranje, Clyde-a više neće biti u decembru. Discord je integrisao druge funkcije veštačke inteligencije u prošloj godini zajedno sa objavljivanjem Clyde-a, uključujući alate za moderiranje, rezimee razgovora i uređivanje avatara.

Pročitajte i:  Discord najavio otpuštanje 170 radnika

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *