Disney+ ima više od 100 miliona korisnika

Za manje od dve godine postojanja Disney+, ovaj striming servis već ima 100 miliona korisnika. Podsetimo da je u avgustu protekle godine platforma imala 57,5 miliona pretplatnika.

disney+ ima više od sto miliona korisnika

Raste broj pretplatnika Disney+ platforme

Prema pisanjima medija, izvršni direktor Disney-a, Bob Chapek, izjavio je da je došlo do velikih promena u poslovanju kompanije nakon godišnjeg sastanka akcionara. Primetan je vrtoglavi rast Disney+ platforme, kao i da nema naznaka da će se broj korisnika uskoro smanjiti. Pre samo godinu dana, kompanija je objavila da ima 57,5 miliona registrovanih korisnika, dok je u februaru ove godine taj broj povećan na 94,9 miliona.

Ovolikom uspehu svakako je doprinela pandemija koronavirusa, ali i popularne emisije poput The Mandalorian i WandaVision koje su privukle ljude da svoje slobodno vreme provode uz Disney+. Takođe, krajem ove godine očekuje se više Marvel i Star Wars sadržaja, tako da će platforma sve više privlačiti fanove poznatih franšiza. Ipak, Disney+ će morati dobro da se potrudi ako želi da prikupi još veći broj korisnika, poput Netflix-a, koji trenutno ima oko 200 miliona pretplatnika i očigledno i dalje dominira na tržištu.

Pročitajte i:  Disney+ staje na put deljenim nalozima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: