BIZIT plus

Disney+ staje na put deljenim nalozima

Recite zbogom Disney+ nalogu tetke, komšije, najboljeg prijatelja. Izvršni direktor Diznija Bob Ajger rekao je u intervjuu za CNBC da strimer ovog leta razbija deljenje lozinki širom sveta. Kompanija je prošle jeseni uvela ista ograničenja za kanadske pretplatnike.

PCPress.rs Image

Više nema iznenađenja kada je u pitanju deljenje naloga

Ovaj potez teško da je iznenađenje, pošto je Diznijev finansijski direktor Hju Džonston podelio plan tokom sastanka o zaradi u februaru. Hulu u vlasništvu kompanije Disney je započeo vlastitu kontrolu deljenja lozinki 14. marta, a uslovi korišćenja usluge oba strimera eksplicitno zabranjuju ljudima da koriste podatke za prijavu drugih korisnika (iako njegova poslednja najava ukazuje da je Disney zapravo spreman da to primeni).

Streameri u celoj liniji ograničavaju deljenje lozinki i čini se da to funkcioniše – za njih, ne za nas. Prema analitičkoj kompaniji Antenna, Netflix-ove prijave u Sjedinjenim Državama porasle su za 102 procenta tokom prva četiri dana nakon što je pravilo stupilo na snagu, u poređenju sa 60 dana pre. Bilo je u proseku 73.000 novih registracija dnevno, daleko više od otkazivanja. Max će takođe početi da ograničava deljenje ove godine, a potpuno će se ukinuti 2025. godine.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Disney+ će početi sa suzbijanjem u nekim zemljama u junu, a proširiće se na drugi talas zemalja u septembru. Za sada je nejasno u kojoj su grupi SAD, ali Dizni će verovatno dati pregled kada se datumi približe. Disney+ trenutno košta 8 dolara mesečno sa oglasima i 14 dolara mesečno za gledanje bez oglasa.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *