BIZIT plus

Disney World digitalno dodaje maske na fotografije tokom vožnji

Mnogi Disney World zabavni parkovi bili su zatvoreni veći deo ove godine, što je dovelo do gubitaka i masovnog otpuštanja zaposlenih u njima. U zabavnim parkovima koji su radili, kompanija se maksimalno trudi da obezbedi sigurne uslove zabave. Međutim, u pojedinim situacijama jednostavno nije bilo moguće uticati na ponašanje posetilaca. Bar je tako bilo do sada…

PCPress.rs Image

Naime, primećeno je da su mnogi posetioci skidali zaštitne maske sa lica tokom vožnji, kako bi bili „uslikani“ bez njih i lepše ispali na fotografijama. To je dovelo i do učestalih žalbi gostiju koji su se pridržavali pravila. Zato je Disney rešio da tu pojavu zaustavi na neuobičajen način – upotrebom tehnologije. Oni su počeli sa eksperimentom koji na fotografijama digitalno dodaje maske na lica svih osoba koje ih ne nose tokom vožnje. Veruje se da bi na taj način mogli da obeshrabre korisnike da ih skidaju sa lica, jer sigurno neće dobiti fotografiju kakvu su želeli.

Još uvek nije jasno da li će i kako ovo uticati na „prinudu“ korisnika da nose maske tokom vožnji, ali definitivno predstavlja pokušaj vredan pažnje.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: