Dizajniran GPS pratilac za pse i mačke

Kompanija Tractative lansirala je Tractive GPS Cat LTE Tracker, GPS pratilac za mačke i pse, koji će vlasnicima uživo davati uvid o kretanju njihovih ljubimaca. Dizajn gedžeta siguran je i udoban, pa ga ljubimci mogu nesmetano nositi.

PCPress.rs Image

Gde je mačka?

Vlasnici životinja, naročito mačaka, često ne znaju gde su njihovi ljubimci, pa je GPS pratilac, koji je dizajnirala dr Laura Lidauer, odlično rešenje za njihovo praćenje i lociranje. Sistem omogućuje praćenje uživo i refrešuje se na svake 2 do 3 sekunde, pokazujući gde je mačka. Traker radi zajedno sa aplikacijom za otkrivanje istorije kretanja životinje, a sadrži i toplotnu mapu koja pokazuje koja mesta životinja najčešće posećuje. Uređaj pokazuje i sa kim se mačka družila, a podaci se skladište i čuvaju godinu dana. Kombinacija tragača i aplikacije otkriva koliko je vremena životinja provela u pokretu ili u  dremanju.

Jedna od zanimljivih mogućnosti pratioca jeste opcija “Leaderboard”, koja upoređuje aktivnost vaše mačke sa nivoom aktivnosti drugih mačaka. Preko ove opcije moguće je pratiti stanja ljubimca, naročito ukoliko se ne oseća dobro. GPS traker dostupan je po ceni od 50 dolara,  sa mesečnom naknadom od $6.50 za praćenje.

Izvor: SlashGear

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: