Top50 2023

DJI Mavic Mini je prvi dron namenjen – svima

 DJI je upravo objavio najnovijeg člana svoje Mavic porodice i – vrlo je mali. Sklopivi Mavic Mini je ugrubo veliki kao da ste tri telefona stavili jedan na drugi i težak je samo 249 grama.

DJI Mavic Mini

To je taman toliko da u Americi ne moraju da ga registruju kod FAA (Federal Aviation Administration). Ovi propisi važe za sve letelice koje imaju 250 grama i više, a ukoliko ste pomislili da je DJI ovom prilikom bio lukav, bili biste u pravu.

DJI Mavic Mini 2

Iz ove kompanije opisuju svoj novi proizvod kao vašu “leteću kameru za svaki dan”. S obzirom da se provlači kroz propise ovaj dron želi da bude dron za svakog. Dolazi sa novom kamerom koja snima 2.7k video, što je oko 40 veća rezolucija od HD ali ne baš kao 4k. Kamera takođe hvata fotografije uz pomoć senzora od 12MPx i obećava stabilnost u snimanju videa u tri ose. Takođe, interesantno je videti da tako mali uređaj može da izvuče 30 minuta leta. Dron ima domet 4 km, novi daljinski upravljač i stabilno lebdenje zahvaljujući GPS-u.

DJI Mavic Mini u letu

Kada sve ovo stavite na jedno mesto, ovaj mališa može da uradi mnogo stvari poput njegove starije braće ali jednu stvar nema, a to je tehnologija izbegavanja objekata. Tako da ćete morati da budete veoma pažljivi dok upravljate sa vaših 500 dolara.

DJI Mavic Mini donja strana

Pretprodaja počinje 30. oktobra a početna cena je 400 dolara. U pakovanju dobijate bateriju, dodatne propelere i potreban alat. Za 500 dolara, dobijate Fly More Combo koji uz osnovne stvari uključuje više baterija, propelera, torbu ali i 360 stepeni kavez za propelere,  i hab za punjenje. Prodaja počinje 11. novembra.

DJI Mavic Mini blizu

Izvor: gizmodo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,