Do 2023. milijardu korisnika 5G mreže

Izgleda da će sledeću revoluciju u mobilnoj tehnologiji voditi Kina. 5G, peta generacija mobilne mreže, još uvek nije javno dostupna, ali ima za cilj da obezbedi bržu brzinu prenosa podataka i veći propusni opseg za sve veće nivoe web prometa. Analitičari kompanije CCS Insight predstavili su svoje istraživanje koje se tiče budućnosti nove tehnologije 5G mobilnih mreža, i prema njihovom istraživanju do 2023. godine u svetu bi tako trebalo da bude više od milijarde korisnika 5G mreža.

PCPress.rs Image

Evropa će kasniti jednu godinu u implementaciji tehnologije zbog potrebe za razvojem nove adekvatne infrastrukture (na kašnjenje će uglavnom uticati birokratski propisi vezani za dodelu potrebnih frekvencija i razna pravila nadležnih regulatornih agencija). Predvodnik u implementaciji 5G mobilnih mreža će biti Kina, najviše zahvaljujući kompanijama, kao što je na primer Huawei, koje učestvuju u implementaciji te tehnologije. Američko, japansko i južnokorejsko tržište trebalo bi u stopu da prati kinesko u faktoru implementacije 5G mobilnih mreža.

Naravno, 5G mreža još uvek nije javno dostupna, a predviđanja CSS Insight-a o 5G korisnicima se neće primećivati još nekoliko godina. Međutim, razvoj 5G mreže raste. Nakon što 2023. godine dosegne brojka od više od milijardu korisnika, rasprostranjenost 5G mreža će se samo povećati te će se do 2025. godine broj korisnika povećati na preko 2,5 miliona.

Pročitajte i:  Bivši inženjer Google-a uhapšen zbog navodne krađe AI tajni

Izvor: The New Times

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,