BIZIT 2022

Do kraja godine 2 milijarde pretplata za mobilni broadband

Do kraja 2013. godine očekuje se da će broj pretplata za mobilni broadband prestići dve milijarde, istaknuto je u novoj Mobility studiji kompanije Ericssona. Ukupan broj mobilnih pretplata do trećeg kvartala ove godine iznosi 6,6 milijardi, a samo u poslednjem tromesečju zabeleženo je 113 miliona novih.

Ericsson radni dorucak Ista studija pokazuje da će ukupan broj pretplata u mobilnoj telefoniji u svetu dostići 9,3 milijarde 2019, od čega će 2,6 milijardi pretplata biti za LTE.

Na polju prenosa podataka dominaciju preuzima video i očekuje se da će video saobraćaj predstavljati više od 50 procenata saobraćaja u mobilnim mrežama do 2019. godine. Gledanje videa na zahtev ili servisa kao što je YouTube više nije odlika naprednih mlađih korisnika, jer prema studiji, čak 41 procenat populacije između 65 i 69 godina koristi ovaj vid gledanja video sadržaja barem jednom nedeljno.

„Mobility studija pokazuje da će do 2019. godine broj pretplata za mobilni broadband uvećati četiri puta i iznosti osam milijardi. Očekuje se da će u 2019. na godišnjem nivou  smarphone saobraćaj  uvećati 10 puta u poređenju sa 2013.Takođe, broj pametnih telefona u svetu utrostručiće se na 5,6 milijardi do 2019“,  istakao je Antonio Passarella, direktor prodaje kompanije Ericsson u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Pročitajte i:  Ericsson očekuje sve veću upotrebu 5G tehnologije

Na  sastanku na kom su predstavljeni rezultati istraživanja, predstavljen je i peti po redu nagradni konkurs za programere, koji je otvoren do 28. februara 2014. godine.

Pravo učešća na Ericsson Application Awards 2014 imaju studenti, kao i male i srednje kompanije do 100 zaposlenih. Tema ovogodišnjeg konkursa je „Apps for working life“, odnosno aplikacije koje će omogućiti korisnicima jednostavnije načine za sprovođenje inovacija i zajednički rad. Prijavljeni pojedinci i timovi razvijaće aplikaciju na zadatu temu na Android i iOS platformi.

Nagrada za prva mesta u obe kategorije iznosi 25.000 evra, dok je za drugoplasirane 10.000 evra.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,