Dogecoin porastao za više od 85% za 24h

Bitcoin i Ethereum nisu jedine digitalne valute koje ove nedelje dostižu rekordne maksimume. Dogecoin, kripto valuta koja kao logotip ima lice psa Shiba Inu, prvi put je premašila 10 centi.

PCPress.rs Image

Počelo kao šala, više nije

Virtuelna valuta, koja je prvobitno započela kao internet parodija pre više od sedam godina, porasla je više od 85% u poslednja 24 sata i trguje na 0,25 dolara. Njegova tržišna kapitalizacija sada prelazi 17 milijardi dolara. Najnoviji talas dolazi kada se investitori pripremaju za direktno uvrštavanje na berzu kriptovaluta Coinbase Global, što bi moglo dalje pomoći u potvrđivanju kupovine i prodaje kripto valuta kao posla. Bitcoin je takođe porastao na novi rekord iznad 62,700 američkih dolara ove nedelje uoči te liste, a druge kripto valute su takođe imale velike dobitke.

Međutim, porast Dogecoin-a je vredan pomena. Valuta je porasla za više od 2,000% od početka godine i ima velikog obožavaoca Elona Muska, čiji su tvitovi o njoj povremeno povećali vrednost Dogecoin-a.  Musk je najbogatiji obožavalac Dogecoin-a, ali i ranije je bio kritičan prema utvrđenijim bitcoinima, jednom kada ga je u tvitu nazvao „BS“. U februarskom intervjuu za društvenu aplikaciju Clubhouse, Musk je rekao da je tu digitalnu valutu trebalo da kupi pre osam godina. Njegova kompanija Tesla takođe je obećala kupcima da svoje automobile mogu kupiti s bitkoinima.

U međuvremenu, Coinbase treba da debituje u sredu. Kompanija je profitabilna i zabeležila je snažan rast prihoda. Na osnovu nedavnih privatnih trgovina akcijama kompanije Coinbase, kompanija se procenjuje na zapanjujući nivo od skoro 68 milijardi dolara. Da se ​​to stavi u kontekst, to je malo više od tržišne vrednosti vlasnika Njujorške berze Intercontinental Exchange (ICE).

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: