Donald Tramp i Game of Thrones tvit

Političari se često upoređuju sa negativcima iz filmova i TV serija, ali se čini da je Donald Tramp jedini koji ta poređenja i ohrabruje, te nesebično inspiriše.

PCPress.rs Image

Jasno je da su negativci uglavnom portretisani kao jaki likovi, ali je činjenica da na kraju uvek budu pobeđeni. To nije sprečilo Trampa da u najavi političkih promena iskoristi Game of Thrones mim, ta na svoju fotografiju nalepi font koji asocira na ovu seriju, a kako bi napisao da „Sankcije stižu“ 5. novembra. Iz Bele kuće je objašnjeno da se tvit odnosio na sankcije koje Sjedinjene Američke Države planiraju za Iran, a najava je igranje sa motom “Winter is Coming”, koji se isključivo vezuje za porodicu Stark koja do sada nije imala običaj da proizvodi negativce koji bi se igrali sudbinama ostalih junaka iz serije.

Postoji mogućnost da su se oni koji vode društvene mreže američkog predsednika odlučili na ovakav potez samo zato što se radi o sloganu koji mnogi prepoznaju, a to nije prvi put da političari u svojim kampanjama koriste simbole iz ove popularne serije. Televizija HBO, koja stoji iza serije Game of Thrones, izrazila je nezadovoljstvo, a nakon Trampovog tvita je, kao i obično, usledila kiša kritika, te parodija koje diskutuju o pravoj prirodi Trumpovih političkih odluka.

Pročitajte i:  HBO Max uskoro menja ime u Evropi

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,