Flickr ograničava besplatno postavljanje fotografija na 1.000

Flickr gasi mogućnost besplatnog skladištenja do 1 TB podataka u korist plana gde ste ograničeni na 1.000 fotografija ili video zapisa, bez obzira na veličinu datoteke. Taj potez dolazi usled mnoštva promena u servisu za čuvanje i razmenu fotografija, koju je SmugMug kupio od Yahoo-a ranije ove godine.

PCPress.rs Image

Ako posedujete besplatni korisnički nalog, imate rok do 8. januara da preuzmete sve i ostavite samo 1.000 fotografija i video snimaka koje želite da zadržite na svom nalogu ili nadogradite na Pro pretplatu. Ukoliko ste prekoračili prag od 1.000 nakon tog datuma, nećete moći da otpremate fotografije i video zapise. Ako budete i dalje preko limita do 5. februara, Flickr će početi da briše vaše datoteke, počevši od najstarijih dok ne dođe na 1.000.

Flickr kaže da se odlučio na ovaj potez jer su „besplatne usluge retko stvarno besplatne za korisnike“, a često plaćate svojim vremenom ili podacima – SmugMug kaže da ne prodaje korisničke podatke oglašivačima. Kompanija tvrdi da bi radije bila transparentna sa svojim članovima.

Pročitajte i:  Yahoo kupuje Artifact

Pro korisnici sada imaju pristup neograničenom skladištenju video zapisa i fotografija. Korisnici koji plaćaju imaju takođe podrobnu statistiku, pretraživanje bez reklama, popuste na druge usluge i podršku za 5K fotografije. Od početka 2019. godine, moći ćete da otpremate video zapise u trajanju do deset minuta u odnosu na trenutni limit od tri minuta. Pro nalozi će koštati 50 dolara godišnje, a ukoliko se nadogradite do kraja novembra, dobićete popust od 30% u prvih 12 meseci.

U međuvremenu, od januara, Flickr više neće tražiti da se prijavite koristeći Yahoo nalog. Izvršni direktor Don MacAskill napisao je u blog postu da Flickr ima nove mere za rešavanje spama i tvrdi da će Flickr u potpunosti migrirati sa Yahoo servera na Amazon Web Services, što će biti brže nego ikada.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,