BIZIT plus

Donald Trump pokreće sopstvenu društvenu mrežu

Budući da je zabranjen na većini društvenih mreža, uključujući i Facebook i Twitter, bivši američki predsednik Donald Trump spreman je da pokrene sopstvenu socijalnu platformu.

PCPress.rs Image

Dobro je poznato koliko je Donald Trump voleo Twitter, a sve do skoro je uživao zaštitu, budući da ova platforma štedi političare. Nakon što je napustio Belu kuću, Trump više nije zaštićen od banovanja. Naime, pravilo o zabrani banovanja se odnosi na lidere iz celog sveta, kao i na predsedničke kandidate, ali ne pomaže kada pojedinac/ka istupi sa pozicije. Zvanični nalozi @POTUS, @FLOTUS i @WhiteHouse će i dalje uživati zaštitu, ali će za njih ubuduće biti zadužena Bidenova administracija. Twitter je još krajem 2020. preduzeo mere da ograniči uticaj Trumpovih lažnih izjava, te svih onih postova u kojima poziva na nasilje.

PCPress.rs Image

Budući da je pao i u nemilost Facebooka, Trump je, kako tvrdi njegov savetnik Jason Miller, odlučio da za dva do tri meseca pokrene sopstvenu društvenu mrežu. Dodao je i da će nova platforma promeniti pravila igre, te da se očekuje da privuče na desetine miliona korisnika. Pokretanje društvene mreže ipak nije isto što i lansiranje običnog web sajta, najpre zbog toga što zahteva podršku velikih igrača. Amazon, Google i Apple su Trumpu već okrenuli leđa, a pridružila im se i platforma Stripe, pa nije jasno kojim će kanalima nova društvena mreža stići do potencijalnih korisnika.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: Mashable

Facebook komentari: