ERP 2024

Doom Eternal – pun pogodak!

Pakao se vratio i izgleda intenzivnije nego ikada. Na QuakeCon Bethesda je fanovima prikazan prvi pravi pogled na Doom Eternal, odlčni nastavak legendarnog FPS-a sa serijom video zapisa. Eternal  je prvobitno otkriven na E3 još u Junu sa oficijalnim trejlerom, ali je ovo prvi put da developer pokazuje gameplay.

PCPress.rs Image

Kao što je obećano tokom originalnog saopštenja, Eternal dovodi pakao na Zemlju, sa hordama koje stižu pravo sa Marsa na našu planetu. Iako i dalje postoje Sci-Fi lokacije poput Marsovog meseca Fobos, akcija, u međuvremenu, dovodi do grickanja noktiju baš kao što su tome i težili u prethodnim izdanjima. Developeri su u ID-u rekli da je ova verzija “Doom Slayer” – bezimenog protagoniste najraskošnija u istoriji Doom serijala, zajedno sa novim oružjem i ažuriranim dizajnom. Takođe su u ovaj deo ubačeni novi “destruktivni demoni”, što je sistem koji vam dozvoljava da presečete protivnike u deliće.

Ako se pitate koje to protivnike, znate već (demone, vanzemaljce i sve ostalo što mrda i proizvodi zvukove od kojih se ježite). To je takođe sistem koji vam dozvoljava da igrate kao demon što tehnički znači da biste ubijali, pucali, jurili smrtnike i njihove bližne kako biste prešli te nivo-e. Kako developeri kažu možete “napadati” i druge igrače u njihovoj single-player kampanji. Ono što nam se kao fanovima Doom-a učinilo interesantno jeste dizajn heroja, odnosno avatara koji dolazi sa pojačanjem u arsenalu u vidu novih oružja i dobro poznatih oružja sa novim mogućnostima.

Restart serijala iz 2016. je bio iznenađujući hit sačinjen od čiste akcije. Ne samo da se original pokazao odličnim, već se razvio u nekim neočekivanim pravcima, sa podjednakim izdanjima na Nitendo Switch i VR slušalicama.

Doom Eternal dolazi na PC, PS4, Nitendo Switch, XBOX One. Osim ove informacije, terenutno nema datuma koji definiše njeno puštanje.

Izvor: Bethesda

Facebook komentari:
SBB