DPReview – priča sa srećnim završetkom

U martu ove godine, uredništvo jednog od najpoznatijih portala za testiranje fotoaparata, DPReview, objavilo je da će nakon 25 godina postojanja, ovaj sajt biti ugašen. On je bio u vlasništvu Amazona, a odluka je posledica velikog planiranog otpuštanja radnika za ovu godinu. Naime, Amazon je najavio da će ove godine smanjiti broj zaposlenih za čak 27.000.

PCPress.rs Image

Navedeno je da će od 10. aprila ove godine, DPReview biti postavljen u „read-only“ mod, gde će posetioci moći samo da čitaju postojeće članke, bez mogućnosti komentarisanja i bez prikaza novih uređaja. Međutim, taj datum je prošao, a DPReview i dalje funkcioniše normalno. Zvaničnici nisu davali nikakve informacije na tu temu i mogli smo samo da nagađamo o čemu je reč.

Konačno, saznali smo šta je u pitanju sa ovim sajtom. DPReview, zajedno sa celim uredničkim sastavom i autorima kupio je Gear Patrol, tehnološki sajt u privatnom vlasništvu, koga je osnovao Eric Yang, 2007. godine. Posao je zatvoren 20. juna i sada su njegovi detalji izašli u javnost.

U zvaničnom saopštenju navedeno je da će DPReview nastaviti da funkcioniše kao i do sada. Svi korisnički nalozi su već prebačeni u Gear Patrol, a svi dosadašnji tekstovi ostaju dostupni na sajtu.

Zahvaljujući ovom potezu Gear Patrol-a, jedan od važnih tehnoloških sajtova i dalje nastavlja svoj život i misiju upoznavanja čitalaca sa najnovijim tehnologijama iz domena fotoaparata, kamera i digitalnih tehnologija u toj sferi, kao što je to činio i prethodnih četvrt veka.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari: