ERP 2024

Twitch – platite da biste zakačili postove u chat

Twitch uvodi novu funkciju, Hype Chat, koja omogućava korisnicima da plaćaju da bi zakačili poruke na vrhu strimova chata.

PCPress.rs Image

Ako ste videli YouTube Super Chats, koje je kompanija prvi put najavila 2017. godine, Hype Chats bi trebalo da izgleda prilično poznato. Streameri će moći da podese koliko koštaju Hype ćaskanja (sa minimumom do 100 USD i maksimalno do 500 USD), a na osnovu toga koliko plaćate, imaćete bolji izgled. „Hype četovi veće vrednosti će duže ostati na vrhu ćaskanja, imati duži dozvoljeni broj znakova i imati istaknutiji dizajn“, rekao je Twitch u postu na blogu. Trenutno je ova funkcija dostupna samo na vebu, kaže portparol Twitcha Adiya Taylor za Verge.

U zavisnosti od toga koliko Hype Chat-ova dobije strimer, oni bi se mogli pokazati kao unosni. Twitch nudi 70 posto prihoda od neto troškova plaćanja na vebu za kupovinu Hype Chats-a.

Uz to, postoje prilično očigledni načini na koje loš glumac može da plati za Hype Chats da uznemirava strimer. Da bi sprečio takve situacije, Twitch je postavio nekoliko bezbednosnih funkcija: gledaoci ne mogu da šalju Hype Chat poruke sa zabranjenim rečima ili frazama, na primer, a Hype Chats od isteka vremena ili zabranjenih korisnika će biti uklonjeni. Streameri i njihovi modovi takođe mogu da otkače Hype Chats ako žele. Ali Taylor kaže da strimeri koji imaju Hype Chat (za početak, Twitch partneri) neće moći da se odustanu.

Pročitajte i:  Twitch menja sve članove Savetodavnog veća za bezbednost

Hype Chats dodaju rastuću listu načina na koje gledaoci mogu direktno da podrže strimere, uključujući pretplatu, davanje pretplatnika i davanje napojnica uz Bits. Međutim, mnogi partnerski strimeri i dalje primaju samo 50 procenata prihoda od pretplate, iako je Twitch naveo uslove za program „Partner Plus“ koji vas čini kvalifikovanim za 70 procenata prihoda počevši od oktobra. I moraćemo da sačekamo da vidimo da li su funkcije poput Hype Chats-a i programa Partner Plus dovoljne da zadrže strimere; xQc i Amoranth, dva izuzetno popularna strimera, upravo su potpisali velike ugovore za strimovanje na Kick-u.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,