DroidCam – pretvorite stari telefon u daljinski kontrolisanu kameru

Ako treba da pazite na nešto u svojoj kući ili poslu, DroidCam olakšava podešavanje jednostavne daljinske kamere pomoću bilo kog starog Android telefona.

PCPress.rs Image

Kada vam je potrebno da posmatrate stvari iz dsaljine

Uz pomoć aplikacije jednostavne za upotrebu, nazvane DroidCam, možete kreirati bezbednosnu ili veb kameru koja se može koristiti za mnoge aplikacije (bezbednost, nadzor, itd.).

Zahtevi

Da biste obavili ovaj posao, biće vam potrebno sledeće:

  • Android telefon (sa verzijom 5.0 i novije).
  • Kabl za napajanje za telefon (ne želite da vam se baterija isprazni).
  • Aplikacija DroidCam.
  • Veb browser na istoj mreži kao i telefon.

Kako koristiti stari Android telefon kao sigurnosnu kameru ili kameru za kućne ljubimce

Korak 1: Instaliranje DroidCam-a

Instaliranje aplikacije je jednostavno uz ove korake:

  1. Otvorite Play Store na svom Android uređaju.
  2. Potražite DroidCam.
  3. Dodirnite Install.
  4. Kada se aplikacija instalira, spremni ste za rad.

Kako koristiti DroidCam

Uverite se da je vaš Android uređaj na istoj bežičnoj mreži kao desktop ili laptop koji ćete koristiti da vidite kameru i pokrenete aplikaciju. Kada se pokrene, prikazaće vam adresu koju koristite za povezivanje iz browsera. Izlaz na ekranu prikazuje IP adresu i port koji treba da koristite za pristup kameri. Ako usmerite veb browser na http://SERVER:4747/video (gde je SERVER IP adresa koju prikazuje DroidCam), videćete video izlaz sa kamere. Besplatna verzija aplikacije nudi samo 240p ili 480p rezolucije. Da biste dobili rezolucije od 720p i 1080p, morate kupiti pro verziju aplikacije (DroidCamX 5,49 USD u Google Play prodavnici), koja dodaje zvuk, HD režim i SmoothFPS za stabilniji video. Međutim, za veoma osnovnu upotrebu kamera za bezbednost/bebe/mačke, besplatna verzija je sasvim dobra. Ne zaboravite da uključite telefon u utičnicu, jer striming video može da uništi bateriju. Dobra vest na tom frontu je da će aplikacija nastaviti da strimuje, čak i nakon što je vaš telefon zaključan i spava. To je suština korišćenja DroidCam-a kao veb/bezbednosne kamere.

Pročitajte i:  Brave internet pregledač dobija AI asistenta za Android

Izvor: Zdnet

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,