BIZIT plus

DuckDuckGo i problemi s praćenjem

Nedavno je najavljeno da DuckDuckGo konačno počinje da blokira (skoro) sve Microsoft trakere, čime bi trebalo da se isprave svi propusti iz prošlosti. To znači da bi korisnici mogli malo da odahnu, te da manje brinu o svojoj privatnosti.

PCPress.rs Image

Ova odluka je došla nakon što se DuckDuckGo suočio s kritikama, te se tom prilikom istaklo da se Microsoft provlači zahvaljujući prethodno postignutom dogovoru između dve kompanije. Budući da je DuckDuckGo poznat upravo po privatnosti, dakle po tome da ne prati korisnike prilikom pretraživanja interneta, ovo je veliki problem. Pored toga se tvrdi da se u okviru ovog pregledača blokiraju i svi skriveni trakeri, ali se ispostavilo da to nije sasvim tačno.

PCPress.rs Image

Nakon što je informacija dospela u javnost, objavljeno je da DuckDuckGo od sad blokira sve elemente koje Microsoft koristi za praćenje internet ponašanja. Za to je zadužena funkcija 3rd-Party Tracker Loading Protection, ali se upozorava da će biti nekih sitnih izuzetaka, a kada su u pitanju ciljane reklame koje se u pregledaču prikazuju preko Microsofta.

Pročitajte i:  Šta je novo u Windows 11 Moment 5, prvom ažuriranju u 2024. godini

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: