Počela je Google-ova kombinovana razmena poruka – Google Meet

Google je u junu najavio da donosi funkcije Meet-a u aplikaciju Duo — i ta transformacijaje počela ove nedelje. Google se tehnički neće otarasiti nijedne aplikacije; Duo se menja u Meet sa funkcijama obe aplikacije, a Meet ostaje Meet.

PCPress.rs Image

Da, zvuči prilično zbunjujuće, ali do kraja ovog procesa, postojaće samo dve aplikacije: „Meet Original“ (standardna Meet aplikacija koja će na kraju biti ukinuta) i novi Meet koji kombinuje i Meet i Duo. Kombinovana aplikacija će vam omogućiti da vodite grupne i individualne pozive, kao i da održavate sastanke.

Ako već imate instaliran Duo, nećete morati ništa da radite. Prošlog meseca, Google je izbacio Duo ažuriranje koje dodaje funkcije iz Meet-a, a Google je objavio ažuriranje za iOS i Android koje će promeniti Duo logo u ikonu Meet-a. Do septembra, svako ko preuzme aplikaciju Google Meet dobiće novu kombinaciju Meet/Duo. Google napominje da će duo.google.com preusmeriti na meet.google.com/calling u narednih nekoliko meseci.

Sada, ako ste korisnik Meet-a, trenutno ne morate ništa da radite ako samo želite da nastavite da ga koristite kao što je oduvek postojao bez ikakvih dodatnih pogodnosti iz Duo-a. Google može na kraju da prekine podršku za originalni Meet, pa imajte to na umu ako želite da nastavite da koristite aplikaciju kakva jeste. Google kaže da će obavestiti originalne korisnike Meet-a kada „treba da pređu na novo iskustvo aplikacije“, ali ne precizira kada će se to dogoditi.

Ova promena dodaje još jedan sloj složenosti Google-ovoj mreži aplikacija za razmenu poruka, ali je znak da Google konsoliduje usluge koje već ima umesto da samo dodaje novu. Ranije ove godine, Google je najavio da će u novembru ugasiti Hangouts u korist Google Chat-a. Google je takođe prekinuo podršku trećih strana za Google Talk (aka GChat) prošlog meseca.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: