Dugo se čeka: Stiže novi Gmail redizajn

Google konačno počinje s isporukom Gmail redizajna koji je najavljen još prošle godine, a osnovni ciljevi izmena su da se Google Chat i Google Meet integrišu u Gmail.

PCPress.rs Image

Google Chat je nasledio dobro poznati Hangouts i konkurencija je servisu Slack, a Google Meet bi trebalo da konkuriše platformi Zoom. Glavna Gmail sekcija uglavnom ostaje ista, što je dobro, jer joj ništa ne fali, a promene najviše utiču na sidebar za navigaciju.

Gmail sidebar trenutno sadrži uobičajene sekcije – Inbox, Drafts, Trash – a s redizajnom stiže novi panel koji će korisnicima omogućavati da idu na Gmail, Google Chat, Spaces (Google Chat grupni čet) i Google Meet. Pored navigacije za četiri aplikacije, tu je i gomila ikonica u dnu panele, mada za sada nije jasno šta predstavljaju.

PCPress.rs Image

Novi Gmail stiže 8. februara, dakle uskoro, a oni kojima se ne dopadne mogu da se vrate na „klasični Gmail“. Pored promena u slidebaru, tu su i druge izmene, poput onih koje se tiču izgleda i boja. Svakako osvežavajuće, čak i za one koji ne vole promene.

Pročitajte i:  20 godina Gmail-a 

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,