BIZIT plus

Duolingo aplikacija za matematiku stiže na iOS

Duolingo više nije samo pomoć ljudima da nauče jezike. Kompanija je objavila Duolingo Math na iOS-u, više od godinu dana nakon što je prvi put zvanično predstavila ovaj segment. Naravno, Duolingo Math deli mnogo DNK sa jezičkim aplikacijama, uključujući šarene animacije i interaktivne vežbe kroz časove.

PCPress.rs Image

93% odraslih u SAD-u ima anksioznost zbog matematike

Postoje dve glavne komponente aplikacije: nastavni plan i program matematike na osnovnom nivou koji obuhvata teme u učionici i kurs za obuku namenjen odraslima, sa naprednijim temama i fokusom na poboljšanju veština mentalne matematike. Prvi pokriva teme kao što su množenje, deljenje, razlomci, decimale, površine, geometrija i merenja. Strana koja trenira mozak ima slične teme sa težim vežbama. Duolingo se nada da će pomoći ljudima da nauče praktične veštine, kao što je pretvaranje između unci i funti.
Duolingo je sproveo istraživanje o anksioznosti iz matematike. Utvrđeno je da je 93 odsto odraslih u SAD iskusilo neku anksioznost zbog matematike, dok oko polovine srednjoškolaca ima „veoma visoku anksioznost iz matematike“. Sa svojom najnovijom aplikacijom, ima za cilj da matematiku učini pristupačnom i zabavnom za sve.

Iako je ovo daleko od jedine aplikacije za učenje matematike, Duolingovo ime ima određenu težinu kod mnogih ljudi. Kao i Khan akademija, Duolingo Math je besplatan. Aplikacija je dostupna na iPhone, iPad i nekim iPod Touch uređajima i za sada je samo na engleskom. Kompanija nije otkrila kada će biti dostupna na Androidu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: