Novi iCloud interfejs je mnogo korisniji nego ranije

iCloud je već dugo dostupan na vebu, ali možda niste požurili da ga koristite s obzirom na osnovni i ponekad nezgrapni interfejs. Ipak, možda imate razloga da ga pogledate još jednom. Apple je predstavio beta iCloud veb klijent koji na prvi pogled predstavlja daleko više informacija, sa prilagodljivim rasporedom pločica koji odražava vaše prioritete. Lakše je prelaziti između aplikacija zahvaljujući pokretačima na početnoj stranici i traci menija, a možete brzo da započnete zadatke (kao što je pisanje e-pošte ili dodavanje događaja u kalendar) zahvaljujući drugoj opciji menija.

 

icloud

Poboljšavanje opšteg pristupa na svim nivoima

Preuređenje takođe poboljšava pristup iCloud+ funkcijama kao što su prilagođeni domeni e-pošte i Sakrij moju e-poštu. A ako ste panični pri pomisli na izgubljene informacije, alatka „Oporavak podataka“ će vam pomoći da povratite obeleživače, kalendare, kontakte i iCloud Drive datoteke izbrisane u poslednjih 30 dana. Osim za iCloud Drive, možete vratiti iz određenih trenutaka u vremenu. Neke funkcije i dalje treba da se kontrolišu preko Apple hardvera, uključujući Family Sharing, HomeKit Secure Video i Private Relay.

Pročitajte i:  Kako koristiti Stolen Device Protection

Apple nije rekao kada bi novi iCloud veb interfejs mogao napustiti beta testiranje. Međutim, tehnološka firma ovo predstavlja kao nadogradnju za kupce čiji bi jedini Apple proizvod mogao biti iPhone — možete lakše pristupiti sadržaju i upravljati uslugama preko pretraživača vašeg Windows računara.

Ovaj redizajn verovatno neće ubediti Android korisnike da se prebace, a pojedinačne veb aplikacije se nisu mnogo promenile. Ipak, beta vas može podstaći da se držite Apple ekosistema. U kombinaciji sa veb pristupom uslugama kao što su Music i TV+, to takođe pokazuje da Apple želi da se udvara korisnicima koji ne mogu (ili jednostavno ne žele) da pokreću namenske aplikacije na svojim platformama po izboru.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: