BIZIT plus

E-bicikl koji poštuje uslove na putevima

Pešaci i biciklisti često dolaze u sukob, budući da im se putevi ukrštaju, te je kompanija Zoov ponudila rešenje za taj problem u obliku novog e-bicikla koji obraća pažnju na ostale učesnike u saobraćaju, i stanice na koje može da se parkira do 20 bicikala koji ne zahtevaju spoljašnju bravu.

PCPress.rs Image

Male stanice za parkiranje bicikala dizajnirane su tako da zahtevaju samo jedan terminal za punjenje na koji se povezuje prvi parkirani bicikl, da bi se ostali povezivali jedan na drugi. Bicikli su potpuno električni, te prilagođavaju količinu potrošnje energije, i nemaju potrebu za zupčanicima koji se kod običnih bicikala koriste za prenos energije. Otključavaju se i zaključavaju preko Bluetooth konekcije koju omogućava prilagođena Zoov aplikacija, a sam motor je brava, budući da se ne pokreće dok ga ne uključi pomenuta aplikacija. Pored toga bicikl ima i senzore koji prijavljuju potencijalne probleme tokom vožnje, te brinu o bezbednosti korisnika.

PCPress.rs Image

Prilikom iznajmljivanja bicikla korisnik prvo unosi destinaciju, te ga aplikacija obaveštava o ceni vožnje, i o najbližoj stanici za parkiranje pošto stigne na željenu tačku. Tokom vožnje bicikl predlaže putanje koje najmanje utiču na pešake, te druge učesnike u saobraćaju, što je, pored toga što mesta za parkiranje i punjenje ne zauzimaju mnogo prostora, jedna od najvećih prednosti novog e-bicikla.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: