VMWare

Uređaj koji zaposlenima pomaže da se koncentrišu liči na uvod u distopiju

Oni koji se na radnom mestu ponekad previše zabavljaju mogu da odahnu, budući da je Panasonic dizajnirao uređaj koji eliminiše periferni vid, te radnicima pomaže da se koncentrišu na zadatke.

Koncept je poneo ime Wear Space, te sadrži savitljivi ekran i Bluetooth slušalice. Ekran smanjuje horizontalno vidno polje za 60%, a slušalice dolaze sa sistemom za eliminisanje buke iz okruženja. Uređaj se puni preko USB priključka, a baterija može da potraje i do 20 radnih sati.

Wear Space nije zvanični Panasonic proizvod, bar ne još uvek, ali je prototip kreiran u jednom od dizajnerskih studija kompanije, te se već prikupljaju sredstva koja su neophodna za proizvodnju. Kreatori kažu da je uređaj kreiran da stvori „psihološki lični prostor“, a kako bi korisnicima omogućio da se koncentrišu u radnim prostorima u kojima ima previše buke. Dodaju i da proizvod nije zamišljen kao sredstvo koje bi trebalo da izoluje korisnika, budući da komunicira sa ostatkom kolektiva, te im poručuje: „Ne diraj me, zauzet sam.“

Pročitajte i:  Panasonic televizori – bioskop za dnevni boravak

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,