ERP 2024

EA FIFA 20 turnir sa pravim fudbalerima jedni protiv drugih

EA Sports je pokrenuo FIFA 20 esports fudbalski turnir za prikupljanje novca u dobrotvorne svrhe povodom koronavirusa, na kojem učestvuju neki od najvećih timova i igrača u Evropi.

PCPress.rs Image

Stay and Play Cup će se prenositi na EA Twitch kanalu i povezati timove poput Borussia Dortmund, Real Madrid, Paris Saint-Germain i Manchester City. Interesantno je to što će se pravi fudbaleri iz klubova poput Trenta Alexander-Arnold i Benjamina Mendy nadmetati jedni protiv drugih.

Virtuelna utakmica

Virtuelna fudbalska utakmica tokom pandemije već je trend, pošto su se Michail Antonio i Ryan Sessegnon našli u veoma popularnoj igri (Antonio je izgubio). La Liga je takođe održala FIFA turnir u kom je Real Madrid pobedio zajedno sa Marco Asensi-om za volanom, prikupivši oko 166.000 dolara za dobrotvorne svrhe povodom koronavirusa dok ih je gledalo preko 180.000 ljudi.

EA je rekla da se nada da će turnir „ohrabriti ljude da se tokom teškog vremena povežu igranjem sa prijateljima i porodicom.“ Doniraće milion dolara Fondu Global Giving’s Coronavirus Relief koji pomaže ljudima u posebno teško pogođenim zajednicama. „Ne zalažemo se samo da podržimo napore smanjenja koronavirusa, već pružamo još više načina fudbalskim navijačima da se bave sportom koji vole u ​​narednim nedeljama“, rekao je jedan od čelnika FIFA-e, Simon Thomas.

Pročitajte i:  Gejming i jahanje: Konji u video igrama

Izvor: Engadget

Facebook komentari: