BIZIT plus

eBay kupio NFT prodavnicu KnownOrigin

Kompanija za e-trgovinu, eBay, kupila je KnownOrigin, uspostavljeno NFT tržište za digitalnu umetnost. eBay nije otkrio koliko je platio KnownOrigin, ali je naveo da je kupovina važan korak u njegovom daljem poslovanju.

eBay kupio NFT prodavnicu KnownOrigin

eBay proširuje NFT kolekcije na svojoj platformi

KnownOrigin postoji od 2018. godine i daje umetnicima platformu koju mogu da koriste za kreiranje i prodaju svojih umetnosti kao NFT u zamenu za plaćanja kriptovalutama. Digitalna prodavnica je omogućila NFT transakcije u vrednosti od 7,8 miliona dolara od svog početka. eBay je dozvolio prodaju NFT-a na svojoj platformi u maju 2021. za prodavce koji ispunjavaju standarde kompanije. Tada je naveo da će na svojoj platformi dodati više mogućnosti koje donose kolekcionarske predmete zasnovane na blokčejnu.

Ovog maja, kompanija je lansirala sopstvenu NFT kolekciju, puštajući 13 ograničenih izdanja digitalnih kolekcionarskih predmeta koji sadrže 3D animirane prikaze hokejaške legende Wayne Gretzky-a. eBay i OneOf planiraju da objave još NFT-ova u narednim mesecima sa drugim sportistima i ažuriranim verzijama kultnih naslovnica Sports Illustrated-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,