ERP 2024

Sajt koji vam omogućava da slušate zvuke prirode iz celog sveta

Za ljude koji vole da otkrivaju nove zvuke, postoji nova intrigantna lokacija koja prikuplja zvučne pejzaže iz celog sveta.

PCPress.rs Image

Sajt Earth.fm sebe naziva „Kao Spotify, ali za prirodne zvučne pejzaže“. Možete slušati vrste ptica u Maleziji ili Indiji ili zvukove šuma u ​​Gani. Zvukovi su prikupljeni od brojnih saradnika koji imaju iskustvo snimanja sveta prirode na mestima uključujući Brazil, Španiju, Norvešku, Novi Zeland i Ujedinjeno Kraljevstvo. Veb lokacija sadrži zvukove sa lokacija kao što su nacionalni parkovi i Everglades.

Korisnici mogu da kreiraju sopstvene specijalizovane liste za reprodukciju zvukova dostupnih na Earth.fm-u, prelazeći od Brazila do Egipta za nekoliko minuta.

Web stranica beleži studije na svojoj stranici O nama koje pokazuju prednosti zvučnih pejzaža na nečije blagostanje, uključujući pozitivan efekat zvukova vode i zvukova ptica na stres. Ova lokacija takođe funkcioniše kao neka vrsta alata za očuvanje, napominjući da su „zvučni pejzaži sve ređi dok mi ljudi nastavljamo da uništavamo prirodne ekosisteme koji ih proizvode“. Pored slušanja svakog od zvučnih zapisa, upoznaćete se i sa neprofitnim organizacijama koje se bave životnom sredinom, kao što su neke posvećene sadnji drveća i obnovi prirode.

Earth.fm dodaje nove zvukove svaka tri dana za novo iskustvo. Ako tražite trenutak zena, to je odličan podsetnik da tamo postoji prelep, bučan svet.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,