BIZIT plus

eBussy – modularan višenamenski električni kombi

Nemačka kompanija Electric Brands, radi na kombiju koji je očigledno inspirisan kultnim VW Bus modelom. Za razliku od originala, njihova varijanta je potpuno električna i nazvana je eBussy. Međutim, eBussy je mnogo više od nostalgičnog dizajna upakovanog sa novim tehnologijama.

PCPress.rs Image

Modularno vozilo

To je modularno i prilagodljvo vozilo koje poseduje 10 različitih stilova šasije – od minivan-a, preko pickup-a, pa do kameper varijante. Još jedan interesantan detalj je mogućnost pomeranja volana po kontrolnoj tabli. Volan može da se jednostavno i za nekoliko sekundi prebaci sa leve na desnu stranu, ili čak da se postavi na sredini, pa se isto vozilo može uklopiti za vožnju levom ili desnom stranom puta.

Što se tiče performansi, osnovna varijanta, sa 10 kWh baterijom omogućava oko 180 km vožnje, što je sasvim dovoljno za dnevnu vožnju po gradu. Međutim, postoji varijanta vozila sa solarnim krovom, koja značajno povećava autonomiju bez potrebe za klasičnim električnim punjenjem. Takođe, u ponudi je i varijanta sa dodatnom baterijom (30 kWh), kada se autonomija povećava na oko 550 km.

Osnovna varijanta eBussy vozila koštaće 15.800 evra, dok će cena najskupljeg modela, off-road kampera biti 33.309 evra. Očekuje se da će u prodaji biti u Evropi tokom sledeće godine. Proizvođač planira da izgradi mrežu stanica za punjenje, na kojima će vlasnici eBussy vozila moći da zamene svoje prazne baterijske ćelije za nove, pune. Time će se izbeći nepotrebno zadržavanje zbog električnog punjenja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: