ERP 2024

Edukacija kao vid podrške malim i srednjim preduzećima

Mts je u saradnji sa European Consulting Group organizovao dvodnevnu konferenciju „Perspektive razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji“, namenjenu preduzetnicima i menadžerima koji posluju u tom segmentu. Predstavnici pedeset malih i srednjih preduzeća imali su priliku da se upoznaju sa najsavremenijim rešenjima na polju informacionih tehnologija, ERP i Cloud sistemima, kao i načinima na koje njihova implementacija može doprineti efikasnijem poslovanju

Prezentacija ERP sistema

„Većina poslovnih subjekata u zemljijesu mala i srednja preduzeća, koja generišu dve trećine društvenog proizvoda. Za njih je najvažnije da unaprede stepen svoje konkurentnosti kako bi, zahvaljujući evropskim integracijama, mogli da izvoze svoje usluge. Da bi to uspeli potrebna im je moderna tehnologija i tu nastupa mts, provajder savremene, Cloud tehnologije“, izjavio je Danijel Pantić, predstavnik European Consulting Group.

Jedan od učesnika konferencije, Miloš Avramović iz kompanije Algotech, preneo je svoje zadovoljstvo organizacijom ovakvog događaja. „Prednosti implementacije ERP i Cloud sistema više su nego značajne za naše preduzetnike. Preduzeća ne moraju da poseduju svoju infrastrukturu, već za razvijanje sistema mogu jednostavno da je iznajme i na taj način značajno uštede novac, a samim tim povećaju produktivnost. Prednosti korišćenja ovih sistema ogledaju se i u tome što korisnici nemaju potrebe za zamenom hardvera, ažuriranjem softvera, niti moraju brinuti o bezbednosti, jer najsavremeniji sistemi IT zaštite koje Cloud poseduje, garantuju privatnost i sigurnost podataka“.

Pročitajte i:  ASW Inženjering uvodi budućnost poslovanja kroz AI ERP sistem – asw:dominus

Pored predavanja koja su se odnosila na tehnološko – tehnološke teme, održana su i predavanja o mogućim izvorima kratkoročnog i dugoročnog finansiranja kroz programe međunarodnih donatora i investitora.

Izvor: mts

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,