Edukativno-promotivna kampanja za .RS domen

PCPress.rs ImageRegistar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) je početkom oktobra pokrenuo edukativno-promotivnu kampanju za nacionalni .RS domen, namenjen preduzetnicima, zanatlijama i svima koji svoj lični rad ili porodični biznis žele da predstave na internetu. Ciljevi i zadaci kampanje su da objasni zašto je dobro da imate svoj .RS domen, pomogne pri njegovom odabiru, preporuči gde da registrujete .RS domen, pokaže kako da napravite internet sajt, otkrijete tajne dobre promocije na internetu i ukaže na opasnosti koje vrebaju na internetu. Promoteri su virtuelna lica i njihovi sajtovi – MajstorMile.rs i CicaFrizerka.rs.

Povodom starte kampanje, RNIDS je 26. oktobra organizovao .RS EPP – Edukativni Promo Party, u Domu internet domena Srbije. Nenad Marinković, direktor RNIDS-a, predstavio je ukratko delatnost ove Fondacije, koja je otvorena za sva pravna lica i preduzetnike iz domaće internet zajednice koji žele da postanu njeni suosnivači.

Predrag Milićević je kroz svoju prezentaciju pod nazivom „Značaj internet domena u brendiranju“, dao ubedljive razloge zašto je bitan .RS domen i za domaće i za strane brendove na srpskom tržištu. Prvima je to odrednica porekla, a drugi time kažu da su sa svim svojim resursima (prodaja, servis, tehnička podrška…) prisutni su na srpskom tržištu. U brendiranju na internetu je bitna svaka ključna reč koja asocira brend, jer Google brendove prvo vidi upravo kroz samu web adresu, tj. domen. Ne manje bitna je i e-mail adresa, preko koje preduzeće komunicira – zato u njoj ne treba reklamirati internet provajdera, već vlastiti brend i vlastiti internet domen.

Pročitajte i:  Čak 22% firmi sa .com sajtom za imejl bira .rs domen

Ivida Koren je preduzetnik koji više od deset godina uspešno vodi salon za lasersku epilaciju „Epilion“. Pružio je dobre primere iz prakse na temu „Uticaj interneta na poslovanje“, a vezano za njegov sajt www.epilion.rs.

Prvi korak u stvaranju identiteta i razvoju poslovanja putem interneta je izbor i registracija sopstvenog prepoznatljivog internet domena. Registrovanjem jednog ili više .RS domena potpuno se štiti identitiet ili brend na srpskom internet prostoru. Vlasnici .RS domena imaće i prednost pri registraciji novog ćiriličnog .SRB domena.

Događaju u Domu internet domena Srbije prisustvovali su predstavnici državnih organa i privrednih komora, strukovnih udruženja u oblasti IT, PR i marketinga, poslovnih udruženja i udruženja preduzetnika, lokalne internet zajednice, kao i ovlašćeni registri .RS domena i članovi rukovodstva i suosnivači RNIDS-a.

Izvor: RNIDS

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: