EF 70-200mm f/2.8L IS II USM – novi Canon-ov teleobjektiv sa zumom visokog kvaliteta

PCPress.rs ImageKompanija Canon pridodala je novi telefoto objektiv sa zumom EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM svojoj proslavljenoj seriji L. Ovaj objektiv je naslednik izuzetno popularnog modela EF 70-200 mm f/2.8L IS USM, i u svim oblastima nudi poboljšane performanse.
 Ovaj objektiv je, osim što je interni optički sistem obnovljen, praktično ponovo razvijen i to na osnovu sugestija dobijenih od korisnika, pa je sada jednako robustan i pouzdan koliko je i optički napredan.
„Fotografi ‘Rojtersa’ su godinama koristili objektiv EF 70-200 mm f/2.8L IS USM koji im je pružao izuzetnu fleksibilnost,“ komentariše urednik produkcije u Rojtersu Kevin Kombs. „Žižna daljina, brzina blende i stabilizacija slike doprinose da ovo bude pravi radni objektiv koji će se naći u torbama mnogih profesionalnih fotografa. Veoma se radujem da vidim koja sve poboljšanja nudi EF 70-200mm f/2.8L IS II USM.“

Vrhunski kvalitet, vrhunske performanse

Objektiv EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM ima redizajnirani optički sistem koji se sastoji od 23 elementa u 19 grupa i koji daje impresivne rezultate.  Za sočiva je korišćen element iz fluorita visokih performansi uparen sa ne manje od pet UD (izuzetno slaba disperzija) elemenata, što drastično smanjuje hromatske aberacije u čitavom opsegu zuma i obezbeđuje slike visokog kontrasta sa izuzetnom definicijom.
Sistem Auto fokusa velike brzine savršeno odgovara sposobnostima nedavno predstavljenih digitlanih SLR fotoaparata EOS-1D Mark IV i EOS 7D. Ovaj novi model takođe ima USM AF motor u obliku prstena, koji u kombinaciji sa novim jako brzim procesorom i optimizovanim AF algoritmom čini autofokus bržim i tišim nego ikada.
Smanjena minimalna daljina fokusiranja od 1,2 metara i poboljšano uvećanje dozvoljava fotografima da se približe subjektima bez potrebe da menjaju objektive – što je značajno za fotografe vesti i događaja koji uvek rade u vremenski napetim uslovima i kojima je potrebna fleksibilnost. Poboljšani mehanizam stabilizatora slike takođe nudi prednost ekspozicije koja je ekvivalenta vrednosti 1/15 što smanjuje efekat zamućenja usled vibracija aparata u stresnim uslovima fotografisanja.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Poboljšan dizajn, izuzetna jednostavnost upotrebe

Objektiv EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM, osim poboljšanja unutrašnje konstrukcije, ima i poboljšanja na spoljašnosti. Debljina ispupčenih delova i prekidača je znatno smanjena,  gumeni držač za fokusiranje je takođe redizajniran i proširen tako da ima žljebove sa sitnim šarama čime olakšava ručno podešavanje fokusa.
S obzirom na to da pripada seriji L, EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM je potpuno vodootporan a to ga čini idealnim za upotrebu u svim vremenskim uslovima. Okvir, prekidač za režim fokusa i prsten za fokusiranje imaju strukturu potpuno otpornu na prašinu i kapljice, koja kada se koristi sa EOS telom otpornim na loše vremenske uslove, sprečava da prašina ili voda uđu bilo u fotoaparat bilo u objektiv. Ovaj objektiv je projektovan tako da izdrži svakodnevno korišćenje i dugotrajno profesionalnu upotrebu i da bude pouzdan u svakodnevnoj upotrebi profesionalnih fotografa.

Visokokvalitetna dodatna oprema za seriju L

Objektiv EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM je opremljen sa nekoliko dodataka, uključujući novi poklopac ET-87 i „Tripod Collar B (W)“ u obliku prstena. Potpuno nova futrola LZ1326 je takođe deo standarda koji nudi brz i jednostavan pristup kada je potrebna brza izmena objektiva.
Kompatibilan je sa brojnom Canon-ovom dodatnom opremom, što korisnicima omogućava da objektiv EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM upare sa ekstenderima odnosno tele-konvertorima EF 1.4x II, EF 2x II, EF 12 II, EF 25 II, ili filterima od 77mm.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Izvor: Canon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,