BIZIT plus

Efikasna i pouzdana štampa: Konica Minolta bizhub C258

Izbor sistema za štampanje svih neophodnih stvari u velikoj kancelariji (ili više njih)  može značajno uticati na razne parametre, kao što su redukcija troškova, veća energetska efikasnost i smanjenje „karbonskog otiska“. Naravno, povećanje produktivnosti kroz veću lakoće upotrebe i administracije je uvek važan parametar, za sve njih Konica Minolta sa Bizhub konceptom nudi adekvatno rešenje.

PCPress.rs Image

Model bizhub C258 je dosta unapređen u odnosu na prethodnika. Ekran osetljiv na dodir je odavno obavezan detalj na svim MFP uređajima ove klase, pa sada C258 poseduje 9“ ekran „ispod“ koga se nalazi i unapređen softver. Povećana funkcionalnost kroz brže i lakše konfigurisanje parametara je evidentna, uz korisnički interfejs veoma sličan modernim tablet uređajima. Uz IWS interni web servis, omogućeno je prilagođavanje osnovnog izgleda interfejsa na ekranu prema potrebama korisnika. Na primer, moguće je postaviti logo preduzeća na početni ekran, povezati uređaj sa SharePoint servisima ili Google Cloud servisima, kao i postaviti procese kopiranja i skeniranja prema potrebama korisnika.

Kao i kod ostalih bizhub uređaja, administrator ima potpunu kontrolu nad svim korisnicima kojima je dozvoljen pristup C258 štampaču. U svakom momentu je dostupna informacija koliko je svaki od korisnika odštampao strana tokom određenog perioda, moguće je postavljanje ograničenja tako da korisnik može da štampa samo crno-belo ili samo kolor, da se koristiti skener uz prethodno postavljanje prava skeniranja i tako dalje.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Ove napredne mogućnosti čine C258 veoma pogodnim za firme kod kojih je bezbednost podataka i kontrola istih veoma značajna, pa su ove mogućnosti jedna od značajnih razlika u odnosu na neke druge MFP uređaje. Povezivanje za drugim uređajima je isto kao i ranije, pa bizhub C258 nudi direktnu vezu sa Android i iOS uređajima, standardno funkcionisanje u LAN okruženju ali i mogućnost rada u AP modu ukoliko se za to ukaže potreba. Naravno, bežično povezivanje omogućava i sve ostale stvari kada je u pitanju štampa, dakle Google Cluud Print, Apple Air Print i tako dalje. Kod C258 brzina je ista bez obzira da li se radi o crno-belim ili kolor stranama. Maksimalna veličina papira je SRA3, odnosno 457×320 mm, dok je raspon težine od 52 do 300 gsm.

PCPress.rs ImageMoguće je štampati banere širine 297 mm i dužine do 1200 mm, a uređaj ima dve kasete kapaciteta po 500 listova, uz „bypass“ od 150 listova, uz maksimalan kapacitet od 3000 listova po kaseti. Inače, kapacitet fioka za papire može ići do 6650 strana, u zavisnosti šta se koristi. Maksimalna rezolucija štampe je 1800×600 ili 1200 x 1200 dpi, u zavisnosti od režima, a sa CMYK Simitri-HD tonerima visoki kvalitet otiska je zagarantovan. Preporučeni broj mesečno odštampanih strana je 13000, dok toneri traju 28000 (crni) i 26000 (CMY) strana. Već sve ove karakteristike su dovoljne da C258 veoma efikasno zameni dosta standardnih štampača ili MFP uređaja, a da se pri tome ostvare uštede po pitanju cene svake odštampane strane, uz značajno smanjenje troškova održavanja i administracije.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Kombinacijom karakteristika bizhub C258 uređaja sa nekim od iPlus paketa, moguće je ostvariti još povoljnije uslove korišćenja i dalje pojednostaviti pitanje štampanog materijala u kancelariji. iPlus kroz svoje pakete nudi povoljnije rešenje štampe za sve, a mogućnosti optimizacije i uštede mogu biti veoma značajni, posebno ukoliko se radi o većem poslovnom sistemu sa velikim brojem korisnika i komplikovanijim zahtevima što se tiče štampanog materijala.

Više informacija: Original

Facebook komentari: