BIZIT plus

Egzotika: Canon S95 & Panasonic LX5 – mali, a vrhunski!

Pre nekoliko godina izdvojila se grupa fotoaparata koja je počela da interesuje sve veći broj ljubitelja fotografije, entuzijaste, koji su želeli da u što manjem kućištu dobiju više funkcija od klasičnih kompakta, a da kvalitet fotografije bude na zavidnom nivou. Ovi fotoaparati su i danas dosta traženi, i pored ne tako male cene… Ali, oni to opravdavaju svojim karakteristikama, a fotografije koje se naprave ovim fotoaparatima, često se mogu meriti sa onima koje izađu iz skupih DSLR mašina.

Canon Powershot S95

PCPress.rs ImageMali, kompaktan, daje savršene fotografije u svetlosno smanjenim uslovima, uz pomoć otvora blende f2.0, a snima i HD video zapis vrhunskog kvaliteta u rezoluciji 720p. Ovaj fotoaparat je namenjen onima koji bi ove spravice nosili svuda sa sobom, kako ne bi propustili neku scenu, a da ih pri tome ne sputava njihova veličina. Potpune manuelne kontrole sa lakoćom možete podešavati i putem pomoćnog prstena oko objektiva, kome sa lakoćom možete promeniti fukciju. Senzor velike svetlosne osetljivosti Vam omogućava da bez brige snimite fotografije i pri višim ISO vrednostima, a da pri tome ne brinete oko “šuma” na fotografijama. Uz pomoć maksimalnog otvora blende od f2.0 možete postići neverovatne efekte zamućenja pozadine (bokeh), kao i pri video zapisu, kada uključite “miniature efect”, možete dobiti “time laps” sa zamućenim ivicama… Pored toga ovaj kompakt poseduje i hibridni sistem stabilizacije. Sve u svemu, jako dobro koncipiran mališa, koji će sigurno naći svoje mesto pod suncem! Detalje možete pogledati ovde>>>

 

Panasonic Lumix DMC-LX5

PCPress.rs ImageOvog puta Panasonic stiže u pakovanju sa malo većim senzorom od konkurencije, radi se o 1/1.63inch CCD sa 10Mpix. Ovog puta nova LX serija  nudi malo veći raspon opt. zuma od 3,75x (24-90mm) i maksimalni otvor blende u rasponu od 2.0 na najširem delu, do 3.3 na tele rasponu, što omogućava izuzetnu svetlosnu osetljivost. Jedno od najvećih poboljšanja u ovom modelu je dodavanje HD video moda rezolucije 720p, koji ima mogućnost opt. zumiranja tokom snimanja i manuelne kontrole brzine zatvarača i otvora blende, što omogućava kreativnijim korisnicima, postizanje raznih efekata koji aparati kod konkurencije ne mogu.

Kućište je takođe revizirano, te je novi LX5 dobio mini grip za bolje držanje, a može se montirati i viewfinder za GH1 koji doprinosi boljem kadriranju. LCD displej je veće rezolucije, 460.000 pix, veličine 3inch.

Ovaj aparat, namenjen naprednijim amaterima i profesionalcima, kojima je dosadilo da vuku ogromne dSLR sisteme, pružiće sve što i dosta skuplji fotoaparati iz više klase, a komotno staje u džep i bez problema se može prilagoditi raznim uslovima scene, od pejzaža do portreta… Detalje možete pogledati ovde>>>

Detaljnije informacije o ovim proizvodima možete naći na adresama:
www.bmfoto.rs
Jurija Gagarina 149, TC Piramida, Novi Beograd, 011/311-99-88
Dunavska 12, u pasažu, Novi Sad, 021/522-778

Tekst pripremio: Miloš Lazarov

Facebook komentari: