Uskoro četvrti BlogOpen

PCPress.rs ImageBlogOpen, najveći regionalni skup blogera, za mnoge je “crveno slovo u blogerskom kalendaru”. Tradicionalno, već četvrti put, održava se s jeseni, u različitim gradovima, a ovogodišnji saziv se vraća u Novi Sad, na Spens, 9. i 10. oktobra.

Ovaj radno-prijateljski susret odlikuje ležerna atmosfera predavanja i radionica, sasvim drugačija od uobičajenog shvatanja konferencija. U rastućem broju informatičkih manifestacija koje za glavnu temu imaju Internet i trendove na njemu, od poslovnih do informatičkih, BlogOpen iz godine u godinu zadržava svoj jedinstven pristup konferencijskom radu i ozbiljnu neobaveznost za sve, potencijarući fenomen zvani “onlajn komjuniti”.

U protekle četiri godine, dodajući tome i nulti prolećni susret u Pančevu od kojeg je sve počelo, kroz predavanja i radionice je prošlo skoro 1000 učesnika, a online je manifestaciju pratilo više hiljada. Očekujemo ove godine povećanje i “zemljanih” i virtuelnih pratilaca, budući da će ceo program biti emotivan putem live streaminga, zahvaljujući Live eTV i savršenim wifi vezama Verata.

radnom delu ovogodišnjeg saziva glavne teme će se opet odnositi na blog, načine, razloge i vrste korišćenja, na potencijal bloga kao moćnog pokretača društvenih promena, na blog i društvene medije kao poligone za poslovni život kompanija… Radionički deo će ponuditi lake pripremne vežbe za statične kancelarijske poslove kojima se većina bavi, kao i ponuditi odličan program naprednog korišćenja servisa Twitter u poslovne i lične svrhe. Svu opremu za realizaciju i praćenje konferencije obezbeđuje nam Pin computers.

Pročitajte i:  Da li znate šta traži 97% internet korisnika?

Dve su posebnosti ove manifestacije koje joj daju društveno odgovornu dodatu vrednost: humanitarni program putem kojeg blogerska zajednica nastoji da reši neki gorući ili aktuelan problem i, štampano izdanje najboljih blog-postova nastalih u periodu između dva BlogOpena, knjiga, Blogopedija.

BlogOpen je uvek dobra prilika za učvrščivanje postojećih i stvaranje novih veza, ali je sve više i odličan poligon za uspostavljanje dobrih poslovnih kontakata, jer na jednom mestu se mogu naći i oni koji kreiraju online život u regionu, i oni koji od toga žive i oni koji planiraju da od toga naprave veliki posao.

Na BlogOpen se još uvek možete prijaviti do početka, ili na sam dan konferencije, a u online okruženju možete ga pratiti na Twiteru uz zvanični nalog manifestacije, @Blogopen i putem hashtaga #BlogOpen, na Facebook stranici, ali i na različitim blogovima preko kojih će blogeri izveštavati.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije po prvi put je RNIDS, uz sponzore bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće: Hosting plusLimundo i brojne sponzore za uživanciju, nesmetan rad i medijsku podršku.

Facebook komentari: