EIB finansira medicinsku platformu sa 20 miliona evra

Evropska investiciona banka investira 20 miliona evra u startap projekat koji će pomoći da se pandemija drži pod kontrolom. U pitanju je projekat razvoja dijagnostičke platforme, zasnovane na silicijumskom nanofluidnom procesoru, koji vodi belgijski startap- miDiagnostics.

PCPress.rs Image

Investicije za medicinske uređaje, alate i vakcine

EIB-ovo finansiranje sličnih projekata podržava Evropska komisija, putem InnovFin programa za inovatore. U okviru projekta Horizon 2020, IDFF omogućujue finansijske proizvode u rasponu od standardnih dugova do finansiranja vlasničkog kapitala. Iznos se obično kreće između 7.5 miliona evra i 75 miliona evra, namenjenih inovativnim projektima za razvoj ili proizvodnju vakcina, medicinskih i dijagnostičkih uređaja, kao i nova istraživanja vazana za borbu protiv zaraznih bolesti. 

Marija Gabrijel, komesarka za inovacije, istraživanja, kulturu, edukaciju i mladost, rekla je da EIB podržava projekte razvoja vakcina, tretmana i dijagnostičkih uređaja i alata. Na ovaj način, investiciju je dobio i miDiagnostics, koji je razvio brzi PCR test za Sars-CoV-2. Finansiranje projekta pomoći će kako u daljem razvoju, tako i po pitanju puštanja inovativnog PCR testa na tržište.

Izvor: siliconcanals

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,