BIZIT 2022

eKapija darivanjem obeležila 2000. broj biltena

Tim eKapije.Poslovni portal eKapija (www.ekapija.com) danas je svečano obeležio 2000. broj svog elektronskog biltena i završetak edukativne berzanske igre "Share Game". Predstavnici eKapije i učesnici igre su odlučili da novac iz nagradnog fonda doniraju Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).Poslovni portal eKapija (www.ekapija.com) danas je svečano obeležio 2000. broj svog elektronskog biltena i završetak edukativne berzanske igre "Share Game".

Vođeni idejom da uspeh treba podeliti sa drugima, predstavnici eKapije i učesnici igre su odlučili da novac iz nagradnog fonda doniraju Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Govoreći o dosadašnjim rezultatima eKapije, izvršni direktor Aleksandar Parezanović je izjavio da je prvi broj elektronskog biltena "poslat" u martu 2005. godine na nekoliko desetina adresa, a da je jubilarni, 2000. broj, otišao na više od 15.800 e-mail adresa.

– Ponosni smo što i u ovoj kriznoj godini imamo rast broja korisnika za 20%, a čak 82% korisnika se odlučuje da u narednoj godini nastavi saradnju sa nama – rekao je Parezanović i dodao da se eKapija snažno zalaže za regionalnu saradnju i "da će zbog toga eKapija uskoro biti i u onim državama sa kojima naša privreda najviše radi ili na koje je najviše upućena".

Pobednik igre "Share Game", koja je predstavljala simulaciju realnog investiranja na Beogradskoj berzi, rukovodilac sektora analize u kompaniji "M&V Investments" Milivoje Knežević u ime eKapije i svih takmičara je uručio donaciju Todoru Mančiću, predsedniku NURDOR-a .

– Pored svih poslovnih obaveza i zadataka koje svakodnevno izvršavamo, i pored sagledavanja mogućnosti kako da poboljšamo svoje poslovanje i uvećamo profit kompanije, moramo voditi računa i o ljudima koji nemaju mogućnosti da se izbore sa svim izazovima koje vreme nosi sa sobom. To je uostalom nešto što predstavlja plemenitu stranu našeg poslovanja i što čini naše poslovanje vrednijim i uspešnijim – izjavio je Knežević.

Primajući donaciju Todor Mančić se zahvalio eKapiji i svim učesnicima.

– Opština Savski Venac donela je odluku da dva zaveštana stana Mijodraga Stanojevića stavi u funkciju Roditeljske kuće za smeštaj dece koja se leče od raka na beogradskim hemato-onkološkim klinikama, a dolaze iz unutrašnjosti Srbije u pratnji roditelja. Donacijom eKapije opremićemo kuhinju u jednom stanu – dodao je Mančić.

eKapija


O eKapiji

eKapija je vodeći poslovni portal u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vesti i izveštaja iz zemlje i regiona, eKapija obezbeđuje i ekonomske analize, izveštaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobednika tendera, kao i sveobuhvatni katalog firmi, koji trenutno sadrži više od 120.000 privrednih i pravnih subjekata.

Informacije su dostupne korisnicima eKapije putem sajta www.ekapija.com kao i putem elektronskih biltena koji pretplatnicima stižu na e-mail adresu.

O berzanskoj igri Share Game

"eKapija" je u skladu sa svojom društveno odgovornom politikom organizovala takmičenje "Share Game" sa ciljem da široj javnosti predstavi ovaj oblik investiranja na Beogradskoj berzi.

Virtuelna igra "Share Game" je simulacija realnog berzanskog investiranja. Edukativna strana takmičenja se ogleda u približavanju investiranja na Berzi širokom auditorijumu korisnika Interneta. Takmičari su počeli igru sa virtuelnim kapitalom od 1.000.000 dinara koji su uložili u deset, po njihovom mišljenju, najkvalitetnijih akcija na Beogradskoj berzi. Tokom takmičenja učesnici su tim akcijama trgovali i menjali performanse svog portfolia. Takmičari su uvek obrazlagali svoju trgovinu tako da su čitaoci eKapije praćenjem njihovih aktivnosti shvatali principe poslovanja na berzi i logiku kojom se vode profesionalni investitori.

Humanitarna strana projekta "Share Game 2010" ogleda se u novčanoj pomoći jednoj od najugroženijih insitucija u našoj zemlji.

Znanje i veštinu u virutuelnom investiranju odmerili su novinar televizije "B92" Jugoslav Ćosić, direktor "Beogradske filharmonije" Ivan Tasovac, direktor kompanije za posredovanje nekretnina "Solidity real estate" Jovica Jakovac, direktor preduzeća "Komon Sens" Srđan Janićijević, direktor "Basler osiguranja" Vladimir Medan, Bogdan Kuzmanović sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Milun Trivunac iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, finansijski analitičar u "Wise brokeru" Vladan Pavlović i Milivoje Knežević, rukovodilac sektora analize u kompaniji "M&V Investments".

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,