ERP 2024

Ekapija: Otvaranje ponuda za operatera fiksne telefonije 12. januara

telekomunikacije3[1] Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) otvoriće u utorak (12. januar 2010. godine), ponude na tenderu za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji.

Kako je ranije objavio Ratel, dokumentaciju za učešćhe na tenderu otkupile su kompanije "Telenor" Srbija i "Vip mobile", koje već imaju dozvole za mobilnu telefoniju, srpsko-američka "Konsing group" i "Kerseyco Trading Limited".

Najpovoljnija ponuda biće izabrana na osnovu iznosa ponuđenog za licencu fiksne telefonije. Ukoliko budu podnete najmanje dve kvalifikovane ponude održaće se aukcija, na kojoj će početna cena biće najviši ponuđeni iznos za licencu.

Pravo učešća na tenderu imaju telekomunikacione kompanije koje imaju više od milion pretplatnika telekomunikacionih usluga i koje su u 2008. godini imale prihod veći od 200 mil EUR.

Uslov za učešće na tedneru je uplata depozita ili dostavljanje bankarske garancije od 10 mil EUR.

Pobednik tendera biche izabran do 10. februara, a licenca će biti izdata u roku od osam dana od uplate celokupne naknade u budžet Srbije.

Licenca se izdaje na 10 godina uz mogućnost produženja za narednih 10 godina u skladu za propisima, navodi se u oglasu.

Ukoliko pobednik tendera nema sedište na teritoriji Srbije dužan je da u Srbiji osnuje kompaniju u kojoj će biti jedini vlasnik i na koju će biti preneta licenca.

Jedini operater fiksne telefonije u Srbiji je državna kompanija "Telekom" Srbije, koja je na kraju 2008. godine imala oko tri miliona korisnika.

Izvorna vest: ekapija

PC Press

Facebook komentari: