Top50 2023

Ekološka rešenja: Google Maps za manje zagađenje

Google Maps donosi nova poboljšanja na aplikaciju, a jedna od novina su i ekološke rute. U pitanju je funkcija koja je fokusirana na očuvanje životne sredine, a najzanimljivije je to što nije fokusirana samo na bicikliste kao što je obično slučaj.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da će korisnici u okviru aplikacije dobijati informacije o najkraćim putevima do željenih destinacija, što će umanjiti emisiju štetnih gasova. Google Maps se u ovom poduhvatu udružio sa National Renewable Energy Laboratory, što je omogućilo da se izračuna koliko se štetnih gasova emituje na izabranoj ruti. Prilikom proračuna se u obzir uzima i okruženje, kao i količina saobraćaja. Ekološki svesni korisnici će na ovaj način bar donekle moći da umire svoju savest, budući da će im uskoro biti omogućeno da biraju najkraće puteve, te tako umanje negativan uticaj na životnu sredinu.

PCPress.rs Image

Nova funkcija uskoro stiže na iOS i Android uređaje, najpre za korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama. Tu su i druge novine koje dolaze s „prolećnim spremanjem“ aplikacije – od estetskih, do onih koje olakšavaju snalaženje u doba pandemije.

Pročitajte i:  I Google Maps dobija AI pojačanje

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,