Eksperti tvrde da je Apple TV+ osuđen na neuspeh

Sve je više onih koji tvrde da je Apple TV+ osuđen na propast od trenutka kada se pojavio, te kompaniji Apple preporučuju da servis odmah ugasi, kako na neuspeh ne bi potrošila još nekoliko milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Naime, kompanija pokušava da Apple TV – aplikaciju, ne servis ili uređaj, pretvori u hub za sve što korisnik gleda, bilo da se radi o sadržajima sa konkurentskih platformi Netflix i Amazon Prime, ili o programima sa matičnog Apple TV+ – servisa, ne aplikacije ili uređaja. Problem počinje još od imenovanja servisa i uređaja, pa je Apple TV hardver, ali je Apple TV i aplikacija za iPhone i Mac, dok je Apple TV+ novi streaming servis.

PCPress.rs Image

I dok ideja o aplikaciji koja bi okupila sve što korisnik gleda nije potpuni promašaj, čini se da Apple TV+ jeste. Kompanija je u startu u originalne sadržaje uložila milijardu dolara, a investicija je sada vredna oko šest milijardi dolara. Problem je u tome što 5-6 novih serija ne može da se takmiči sa Netflix-om, koji je samo tokom 2019. objavio više originalnih filmova i TV serija nego čitava TV industrija 2005. godine. Veliki rival je i Disney+, čija arhiva pokriva sadržaje koji su napravljeni u prethodnih 100 godina, a tu su i Hulu, HBO, Quibi i Peacock.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,