Cove

Elon Musk hteo da proda Teslu, tvrdi da je Tim Cook odbio sastanak

Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je u utorak na Twiteru da je pokušao da proda kompaniju “tokom najmračnijih dana programa Model 3”, ali da je izvršni direktor Apple-a Tim Cook odbio da održi sastanak sa njim. Apple nije odgovorio na zahtev za komentar povodom ove izjave.

elon musk se žali na Tima cooka

I Apple planira da predstavi električni automobil

Musk je ovo izjavio kao odgovor na objavu Apple-a da planira da predstavi električni automobil za masovno tržište koji će koristiti novu tehnologiju baterija. On se požalio kako je pozvao Tim Cook-a i želeo da proda Teslu za 1/10 sadašnje vrednosti, ali da je Tim odbio sastanak. Interesantno je primetiti da je Musk tada u javnosti tvrdio da kompanija fantastično stoji i obećavao ogroman uspeh, a da je realnost bila suprotna.

Model 3 je pretrpeo velike poteškoće u proizvodnji i druge probleme, uključujući automobile koji su se sklapali u šatoru pored Tesline fabrike u Fremontu u Kaliforniji. Sada, Model 3 je najprodavaniji luksuzni automobil u Americi, doprinoseći Teslinom usponu do najvrednijeg proizvođača automobila na svetu, makar kada je reč o berzanskoj vrednosti.

Pročitajte i:  Elon Musk kaže da bi proizvodnja Teslinog robota mogla da počne sledeće godine, ali A.I. stručnjaci sumnjaju

Prodor na tržište automobila je notorno težak poduhvat. Musk je rekao da je Tesla više puta bila pred bankrotom tokom svoje 17-godišnje istorije. Kompanija je tek prošle godine ostvarila prvi godišnji profit i bori se sa dugovima koji rastu kako rastu proizvodnja i prodaja automobila.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,