Elon Musk hteo da proda Teslu, tvrdi da je Tim Cook odbio sastanak

Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je u utorak na Twiteru da je pokušao da proda kompaniju “tokom najmračnijih dana programa Model 3”, ali da je izvršni direktor Apple-a Tim Cook odbio da održi sastanak sa njim. Apple nije odgovorio na zahtev za komentar povodom ove izjave.

elon musk se žali na Tima cooka

I Apple planira da predstavi električni automobil

Musk je ovo izjavio kao odgovor na objavu Apple-a da planira da predstavi električni automobil za masovno tržište koji će koristiti novu tehnologiju baterija. On se požalio kako je pozvao Tim Cook-a i želeo da proda Teslu za 1/10 sadašnje vrednosti, ali da je Tim odbio sastanak. Interesantno je primetiti da je Musk tada u javnosti tvrdio da kompanija fantastično stoji i obećavao ogroman uspeh, a da je realnost bila suprotna.

Model 3 je pretrpeo velike poteškoće u proizvodnji i druge probleme, uključujući automobile koji su se sklapali u šatoru pored Tesline fabrike u Fremontu u Kaliforniji. Sada, Model 3 je najprodavaniji luksuzni automobil u Americi, doprinoseći Teslinom usponu do najvrednijeg proizvođača automobila na svetu, makar kada je reč o berzanskoj vrednosti.

Pročitajte i:  Tesla opoziva 125,000 vozila zbog problema sa kaiševima

Prodor na tržište automobila je notorno težak poduhvat. Musk je rekao da je Tesla više puta bila pred bankrotom tokom svoje 17-godišnje istorije. Kompanija je tek prošle godine ostvarila prvi godišnji profit i bori se sa dugovima koji rastu kako rastu proizvodnja i prodaja automobila.

Izvor: CNN

Facebook komentari: