Elon Musk: Sledeći veliki Tesla proizvod su solarni krovovi

Kompanija Tesla je još u oktobru 2019. predstavila treću Solar Roof generaciju, koja je napravljena od crnog stakla i može da se montira za samo osam sati. Godinu dana kasnije Elon Musk tvrdi da bi upravo solarni krovovi u bližoj budućnosti mogli da postanu najvažniji proizvod kompanije Tesla.

PCPress.rs Image

Musk je 2019. istakao da je za novi solarni krov potrebno izdvojiti oko 34 hiljade dolara, što je, kako je rekao, povoljnije od onoga koliko košta običan krov, te dodatak u obliku solarnih ploča. U to vreme se planiralo da se montira oko hiljadu krovova nedeljno, a cilj je bio da se stigne do cifre od 20 hiljada. Krovovi su i dalje dostupni samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a Musk je još pre godinu dana obećao da će proizvod stići i u druge delove sveta.

PCPress.rs Image

Kompanija Tesla je u trećem kvartalu ove godine ostvarila značajnu zaradu od solarnih krovova, a očekuje se da se cifra sledeće godine još uveća. Optimizam se ne krije, uprkos tome što se poslednjih meseci govorilo o određenim problemima prilikom montiranja krovova, pa ostaje da se vidi da li je u pitanju samo marketing ili će krovovi 2021. godina zaista doneti zarade koje se najavljuju.

Pročitajte i:  Tesla vodi kupce na probnu vožnju kako bi pokazala svoju FSD tehnologiju  

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,