BIZIT plus

Elon Musk tvrdi da je Dogecoin najbolja kriptovaluta

Elon Musk je konačno izabrao jednu od hiljada kriptovaluta, te je proglasio trenutno najboljom. Eksperte je iznenadilo što nije u pitanju Bitkoin.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o kriptovaluti Dogecoin – digitalnoj valuti koja je nastala iz mimova na kojima je pas rase Shiba Inu. O njoj je više počelo da se govori krajem 2017. godine, kada se koristila za davanje takozvanog „internet bakšiša“, što je neka vrsta unapređene like opcije. Dogecoin se prvi put pojavio 2013. godine, a izmislili su ga Jackson Palmer i Billy Markus, i od tada je okupio veliki broj ljubitelja, koji su valutu u početku najviše cenili zbog njene šaljiva prirode.

Grupi obožavalaca se pridružio i Musk, a ovo nije prvi put da hvali Dogecoin. Ovog puta je naklonost izrazio kroz tvit na kojem je slika psa i poruka “Dogs rock.” Ranije je govorio i o tome da ne vidi da će Bitkoin postati zamena za novac, budući da je to mesto rezervisano za njegovu omiljenu kriptovalutu.

Pročitajte i:  Kripto rudnici da počnu da prijavljuju potrošnju energije u SAD 

Dogecoin trenutno vredi tek 0,002905 dolara, a najveću vrednost je dostigao 7. januara 2018. godine, i tada je vredeo 0,018201 dolara.

Izvor: Decrypt

Facebook komentari: